Maig

28/05/2010

El Govern avança en l'ampliació i adeqüació de l'Aeroport de Girona

Pel desenvolupament de les actuacions es requereix la utilització de 90.126 metres quadrats distribuïts en 15 finques.

28/05/2010

Es pren raó de les obres d’emergència per les reparacions de danys en varis termes municipals de la província de Girona, per un import global de 472.000,00 euros

Donada la gran afluència de públic a aquestes infrastructures durant els meses d’estiu, s’ha considerat prioritari realitzar les obres per reparar els danys causats per les inclemències del temps a la zona

Acuamed inicia els treballs d'aïllament dels fangs contaminats de Flix, a Tarragona
27/05/2010

Acuamed inicia els treballs d'aïllament dels fangs contaminats de Flix, a Tarragona

El mur de palplanxes mesurarà un total de 1.300 metres de longitud i es construirà en dues fileres paral·leles, per garantir més seguretat. Les palplanxes es claven a una profunditat d'entre 15 i 20 metres en el llit de l'embassament. Per tal d'assegurar l'estabilitat d'aquestes palplanxes i evitar el seu clavat directe en el llit, s'està col·locant prèviament en el fons de l'embassament una banqueta de pedraplen, és a dir, un basament de pedres.

27/05/2010

El MARM evalua favorablement la millora del reg a la zona dels torrents de Valls (Tarragona)

L'actuació suposarà un benefici econòmic i social, no implicant un augment de detracció dels cabals dels cursos fluvials ni un canvi d'ús de sòl.

27/05/2010

El nombre de pensions a Catalunya es va situar en 1.545.462 el maig

El número de pensiones en Cataluña se situó en 1.545.462 en mayo lo que representa un incremento del 1,7% con respecto al mismo mes del año anterior, según datos del Instituto Nacional de la Seguridad Social (INSS) del Ministerio de Trabajo e Inmigración.

25/05/2010

El MARM va destinar el 2009 més de 19,5 milions d'euros per obres d'emergència en diverses províncies del litoral català

El Govern d'Espanya, a través del Ministeri de Medi ambient i Medi Rural i Marí (MARM), va destinar 19.542.986 euros per a les obres d'emergència dutes a terme el 2009 en diverses províncies del litoral català per plantar cara als danys causats pels temporals de desembre de 2008.

25/05/2010

El Centre de Vacunació Internacional va atendre 4.535 viatgers al 2009

El Centre de Vacunació Internacional, un dels serveis de l’àrea de Sanitat Exterior de la Delegació del Govern a Catalunya, va atendre 4.535 viatgers durant el 2009, va administrar 9.409 vacunes, va fer 3.307 prescripcions de quimioprofilaxis antipalúdica i va atendre 720 viatgers que van anar al centre per continuar la seva pauta vacunal.

25/05/2010

La mitjana d’afiliats estrangers a la Seguretat Social a Catalunya es va situar en 408.191

El Ministeri de Treball i Immigració publica avui l’estadística d’afiliats estrangers a la Seguretat Social del mes d’abril per comunitats autònomes, províncies, sectors i països de procedència.

24/05/2010

Foment licita per 16,2 milions d’euros actuacions de conservació en varis trams de carreteres de Lleida

Els contractes de serveis d’assistència tècnica per l’execució d’operacions de conservació i explotació a la Xarxa de Carretera de l’Estat tenen l’objectiu de millorar el servei que es dóna als usuaris de les carreteres, incrementant la seguretat vial.

21/05/2010

La Secretaria General del Mar participa en la campanya del Projecte BIOROCK en la Reserva Marina de les Illes Columbretes

Aquest Projecte, inclòs en el Pla Nacional d'Investigació, té com a objectiu avaluar els efectes del canvi climàtic en l'ecosistema marí.

20/05/2010

El Govern aprova la distribució de 18,1 milions d’euros per al sector pesquer espanyol

El Consell de Ministres en la seva reunió d'avui, ha adoptat l'Acord pel qual es formalitzen els criteris de distribució i els compromisos financers resultants de la Conferència Sectorial de Pesca, celebrada el 12 d'abril de 2010. En aquest marc se n'ha recordat la distribució d'18.121.335euros per al sector pesquer espanyol.

presentacio
20/05/2010

Els agents dels Cos Nacional de Policia estrenen nous uniformes

El Subdelegat del Govern de l’Estat, José Àngel Flores i el Comissari Principal Cap Provincial del Cos Nacional de Policia, José Antonio Morales, han presentat aquest matí els nous uniformes que vestiran a partir d’avui els agents a la demarcació de Lleida. Es tracta d’uniformes que s’han actualitzat i modernitzat d’acord amb els patrons de comoditat, seguretat i prevenció que marquen les normatives vigents de prevenció de riscos laborals.

19/05/2010

El MARM inverteix 3,3 milions d'euros per al control físicoquímic de les masses d'aigua subterrània de la Conca de l'Ebre

El Ministerio de Medio Ambiente, y Medio Rural y Marino (MARM) ha licitado, través de la Dirección General del Agua, la contratación de servicios para el control físico-químico de las masas de agua subterránea de la Cuenca del Ebro. La inversión prevista para esta asistencia técnica asciende a 3.346.957 euros.

18/05/2010

Es trasllada el Registre General de la Delegació del Govern a Catalunya

A partir del proper dimecres, 19 de maig, el Registre General de la Delegació del Govern a Catalunya / Subdelegació del Govern a Barcelona es trasllada a les instal·lacions ubicades al carrer Bergara, número 12, de Barcelona.

14/05/2010

La Directora General de l'Aigua reitera l'aposta decidida del MARM per la posada en marxa de l'Estratègia Nacional de Sostenibilitat dels Regadius Horitzó 2015

La directora general de l'Aigua del Ministeri de Medi ambient, i Medi Rural i Marí (MARM), Marta Moren, ha participat avui, a Tarragona, en la clausura del XII Congrés Nacional de Comunitats de Regants on ha reiterat l'aposta decidida del MARM per la posada en marxa de l'Estratègia Nacional per a la Sostenibilitat dels Regadius Horitzó 2015.

14/05/2010

El Govern formalitza els criteris de distribució dels 70 milions d’euros per acollida i integració d’immigrants

El Consell de Ministres, a proposta del ministre de Treball i Immigració, Celestino Corbacho, ha acordat formalitzar els objectius i la distribució del crèdit pressupostari de 70 milions d'euros del Fons de Suport a l'acollida i la integració dels immigrants, així com al reforç educatiu dels mateixos, de conformitat amb el que estableix la Llei General Pressupostària.

14/05/2010

El Govern autoritza la residència temporal a Espanya dels menors saharauís programa “Vacances de la Pau 2010”

El Consell de Ministres, a instància del ministre de Treball i Immigració, Celestino Corbacho, i previ informe de Ministeri de l'Interior, ha acordat aprovar les instruccions necessàries per les quals es determina el procediment per autoritzar la residència temporal dels menors d'origen sahrauí que es desplacen a Espanya en el marc del Programa “Vacances en Paz 2010”.

14/05/2010

Catalunya rebrà més de 5 milions d'euros per al programa de suport a la innovació de les pime

El Consell de Ministres ha aprovat la distribució de 45,6 milions d'euros en subvencions a les Comunitats Autònomes per cofinançar les convocatòries regionals 2010 del Programa de suport a la gestió empresarial innovadora de les petites i mitjanes empreses “Innoempresa”.

roda de premsa
13/05/2010

Interior i Foment posen en marxa un projecte pilot que agilitarà el pas de fronteres en aeroports

La seva implantació suposarà una major agilitat i comoditat en el pas de les fronteres i un menor cost per l’Estat. Podrà ser utilitzat per ciutadans de la UE, Islàndia, Noruega i Suïssa, majors de 18 anys i passaport electrònic o DNI-e.

12/05/2010

El projecte europeu de supercomputació PRACE obre la seva primera convocatòria

El projecte de supercomputació europeu PRACE (Partnership for Advanced Computing in Europe), ha obert la seva primera convocatòria, en què també pot participar la comunitat científica espanyola, per accedir als recursos de supercomputació del més gran supercomputador europeu, l'IBM BlueGene/P JUGENE, ubicat en Julich (Alemanya), primer node d'aquest projecte i el quart més ràpid del món amb una capacitat de càlcul d'un petaflop/s.

Salvament Marítim presenta la “Guardamar Polimnia” a Tarragona
12/05/2010

Salvament Marítim presenta la “Guardamar Polimnia” a Tarragona

La directora general de la Marina Mercant, Mª Isabel Durántez, la directora de Salvament Marítim, Mª Esther González; i la Subdelegada del Govern a Tarragona, Teresa Pallarès Piqué; han presentat aquest matí al Port de Tarragona, la nova embarcació d'intervenció ràpida “Guardamar Polimnia”.

11/05/2010

Foment aprovarà aquest any el projecte constructiu de la Variant de Gandesa (Tarragona)

El ministre de Foment, José Blanco, ha anunciat avui en el Senat que el Govern aprovarà aquest any el projecte constructiu de la Variant de Gandesa (Tarragona) en la 420 N-420.

Antonio González, presidente d'Adif
11/05/2010

Adif invertirà més de 6,1 milions d’euros en la millora d’accessibilitat de les estacions de Sitges i Garraf (Barcelona)

Adif invertirà 6.156.766 euros a les obres de millora de l’accessibilitat i altres actuacions per augmentar la qualitat del servei a les estacions de Sitges i Garraf, a la província de Barcelona, pertanyents a la línia de rodalies R2 sud, que discorre entre Sant Vicenç de Calders i estació de França.

11/05/2010

El secretari de l'Estat de Medi Rural i Aigua ha destacat el paper dels regadius en la consolidació d'un sector agroalimentari altament competitiu

El secretari d'Estat de Medi Rural i Aigua, Josep Puxeu, ha presidit aquest dimarts a Tarragona la inauguració del XII Congrés Nacional de Comunitats de Regants d'Espanya, en què ha destacat la importància dels regadius pel seu paper vertebrador del territori i per la seva capacitat per generar lloc de treball.

11/05/2010

Adif invertirà més de 3,5 milions d'euros en la millora d'accessibilitat en l'estació de Cubelles

Adif invertirà 3,5 milions d'euros en les obres de millora d'accessibilitat de les instal·lacions a l'estació de Cubelles, pertanyent a la línia R2 sud de proximitats, que circula entre Sant Vicenç de Calders i Estació de França. El projecte, que ha estat dividit en dues fases, suposarà l'adequació de l'estació per eliminar les barreres arquitectòniques i dotar-la dels màxims paràmetres de modernitat, seguretat i confort.

10/05/2010

El Ministeri de Medi ambient i Medi Rural i Marí licita les obres de reforma del passeig marítim de Colera (fases 1 i 2), a Girona, per un import de més d'1,4 milions d'euros

El Ministeri de Medi ambient, i Medi Rural i Marí, a través de la Direcció General de Sostenibilitat de la Costa i el mar, ha licitat les obres de reforma del passeig marítim de Colera, terme municipal de Colera (Girona).

Tere Cunillera i José Angel Flores inauguren la restauració del mirador del castell de Llardecans
09/05/2010

Tere Cunillera i José Angel Flores inauguren la restauració del mirador del castell de Llardecans

Teresa Cunillera, vice-presidenta primera del Congrés de Diputats i José Angel Flores, Subdelegat del Govern de l’Estat a Lleida, acompanyats de l’alcalde Josep Maria Pardell i la diputada al Parlament de Catalunya, Agnès Pardell, han inaugurat aquest matí les obres de restauració paisatgística del turó del Castell de Llardecans, amb un pressupost de 58.918 € procedents del Fons Estatal d’Ocupació i la Sosteniblitat Local (FEOSL).

07/05/2010

El MARM concedeix el Premi “Aliments d'Espanya al Millor Oli d'Oliva Virgen Extra de la Campanya 2009/2010”

El Ministeri de Medi ambient i Medi Rural i Marí ha concedit el premi “Aliments d'Espanya al Millor Oli d'Oliva Virgen Extra de la Campanya 2009/2010”. L'objectiu d'aquests guardons és promocionar i donar a conèixer els olis d'oliva verges espanyola de més qualitat organolèptica, així com estimular els productors a obtenir i comercialitzar olis de qualitat.

07/05/2010

Foment adjudica per 4,1 milions d’euros obres de remodelació de les estacions de Vilanova i La Geltrú i Barcelona Clot-Aragó

El Ministeri de Foment, a través de la Societat Estatal d’Infraestructuris del Transport Terrestre (SEITT), ha adjudicat obris de remodelació i adequació de les estacions de rodalies de Vilanova i La Geltrú i Barcelona Aragó Clot-Aragó.

Moment de la roda de premsa
06/05/2010

L'estoc de vivendes creix el 2009 un 12,1%, el menor increment percentual dels últims anys

L'any passat es va tancar amb un excedent de 688.044 vivendes noves, la meitat d'elles a Comunitat Valenciana, Andalusia i Catalunya.

04/05/2010

Beatriz Corredor presenta a les comunitats autònomes l'informe que reflecteix un canvi de tendència del sector

La ministra de Vivenda, Beatriz Corredor, ha presentat avui en la Conferència Sectorial de Vivenda l'informe sobre la situació de la vivenda a Espanya complint així amb el compromís establert en l'Estratègia d'Economia Sostenible.

Primera pedra de l’Escola Bressol “La Mitjana”, a la que es destina més d’un milió d’euros del fons FEOSL
04/05/2010

Primera pedra de l’Escola Bressol “La Mitjana”, a la que es destina més d’un milió d’euros del fons FEOSL

El Subdelegat del Govern de l’Estat a Lleida, José Angel Flores i l’alcalde, Àngel Ros, han presidit aquest matí l’acte de col·locació de la primera pedra de l’Escola Bressols Municipal “La Mitjana” de Pardinyes que compta amb un pressupost de 1.149.995 €uros, procedents del Fons per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local (FEOSL).

04/05/2010

Foment licita obres per a l’estabilització de talusos en el tram Vandellòs-L’Hospitalet de L’Infant, a Tarragona

L’objecte de l’actuació consisteix en els treballs d’estabilització de talusos, la instal·lació de defenses i demés mesures correctores d’impacte ambiental en l’autovia A-7 entre als punts quilomètrics (p.k.) 1.120+500 i 1.129+500 en el tram corresponents a Vandellòs – L’Hospitalet de L’Infant, a la província de Tarragona.

04/05/2010

El número mig d'afiliats a la Seguretat Social a Catalunya es va situar en 3.108.931

La taxa interanual de l'afiliació mitjana a la Comunitat de Catalunya va registrar el passat mes un -2,73% cosa que suposa una variació de -87.200 afiliats.

03/05/2010

El programa “Connexió Barcelona” de Barcelona Televisió (BTV) mostra l’edifici de la Delegació del Govern a Catalunya

La Delegació del Govern a Catalunya, situada al carrer Mallorca 278, està ubicada al Palau Montaner, un edifici modernista de l’arquitecte Doménech i Montaner. El programa “Connexió Barcelona” de BTV disposa d’una secció anomenada “Barcelona per no guiris” on mostren espais de la ciutat que són visitables però que no són coneguts per la majoria dels ciutadans. Aquest és el cas del Palau Montaner que forma part de la Ruta Modernista i es pot visitar els dissabtes i els diumenges. El dilluns 3 de maig, “Barcelona per no guiris” va mostrar, gràcies a les explicacions de l’ordenança Rafael Claveria, les peculiaritats arquitectòniques de l’edifici així com aspectes de la seva història.

03/05/2010

Catalunya disposa de 367,36 quilòmetres de camins naturals dins el Programa desenvolupat pel MARM

El Ministeri de Medi ambient i Medi Rural i Marí ha presentat avui la Xarxa d'Itineraris Naturals, obres impulsades pel MARM en el marc de les actuacions per al Desenvolupament Sostenible del Medi Rural, dels quals un total de 327,66km corresponen a la comunitat autònoma de Catalunya.

01/05/2010

Inaugurat el Centre de Recuperació de la Tortuga Mediterrània de Marçà

La directora de la Fundació Biodiversitat, fundació pública del Govern d'Espanya, dependent del Ministeri de Medi ambient i Medi Rural i Marí, Ana Leiva, ha participat, avui, en la inauguració del Centre d'Interpretació de la Tortuga Mediterrània de Marçá, a Tarragona, al costat de l'alcalde de Marçá, Josep Piqué Castellnou; al secretari general del Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya, Eduard Pallejà; a la subdelegada del Govern a Tarragona, Teresa Pallarés; al director general d'Administració Local del Departament de Governació i Administracions Públiques, Carles Bassaganya, i al director dels Serveis Territorials del Departament de Governació i Administracions Públiques a Tarragona, Francesc Tarragona.