Foment licita obres per a l’estabilització de talusos en el tram Vandellòs-L’Hospitalet de L’Infant, a Tarragona

04/05/2010

A l’Autovia del Mediterrani A-7


El pressupost de licitació puja a 5,1 milions d’euros.

El Ministeri de Foment ha licitat avui, amb la seva publicació en el Butlletí Oficial de l’Estat, les obres estabilització de talusos i altres actuacions complementàries en el tram Vandellòs – L’Hospitalet de L´Infant, de l’Autovia A-7, a la província de Tarragona, amb un pressupost base de licitació que puja a 5.131.979,61 euros.

L’objecte de l’actuació consisteix en els treballs d’estabilització de talusos, la instal·lació de defenses i demés mesures correctores d’impacte ambiental en l’autovia A-7 entre als punts quilomètrics (p.k.) 1.120+500 i 1.129+500 en el tram corresponents a Vandellòs – L’Hospitalet de L’Infant, a la província de Tarragona.

Característiques Tècniques:

Les actuacions més rellevants són:

- Obres de drenatge necessàries per evitar la infiltració d’aigua de pluja al terreny infradjacent del talús.

- Construcció d’un mur que serveixi com a element resistent del talús amb les seves corresponents mesures de drenatge.

- Canvi de pendent del talús del p.k. 2+200 al p.k. 2+250, modificant la seva inclinació per evitar possibles afeccions del camí d’evacuació.

- Sanejament de fragments i neteja de blocs en talusos mitjançant cunyes hidràuliques o altres materials.

- Contenció dels talusos posterior al sanejament.

- Impermeabilització de la plataforma de berma i desguàs dels punts baixos de les bermes a las cunetes.

- Millora dels sistemes de contenció de vehicles mitjançant la col·locació de barreres de protecció de motoristes i barreres metàl·liques en els camins pròxims.

- Obres sol·licitades pel Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) corresponents al tancament de portes i parets de blocs i regularització del terreny per facilitar un correcte accés y prolongació del mur de contenció del talús.

- Obres d’acondicionament pertinents de l’Enllaç Vandellòs i l’accés a l’autovia des de la N-430.

- Adequació de la línia elèctrica aèria que creua sobre el p.k. 5+200 a la normativa vigent construint noves torres pel muntatge de la nova línia i canviant el transformador.