El Govern autoritza la residència temporal a Espanya dels menors saharauís programa “Vacances de la Pau 2010”

14/05/2010

Consell de Ministres


  • Unes 9.000 nenes i nens, procedents de camps de refugiats, es beneficiaran aquest any de l’acollida temporal a famílies espanyoles en diferents comunitats autònomes

El Consell de Ministres, a instància del ministre de Treball i Immigració, Celestino Corbacho, i previ informe de Ministeri de l'Interior, ha acordat aprovar les instruccions necessàries per les quals es determina el procediment per autoritzar la residència temporal dels menors d'origen sahrauí que es desplacen a Espanya en el marc del Programa “Vacances en Paz 2010”.

Aquest programa solidari permet que cada any unes 9.000 nenes i nens, procedents dels campaments de refugiats sahrauís situats en la província algeriana de Tinduf, puguin gaudir durant l'estiu d'unes vacances a Espanya i després tornar als seus llocs de procedència.

El trasllat d'aquests menors al nostre país, en aquesta ocasió, es veu afectat per les recents modificacions normatives en l'àmbit comunitari. Però tenint en compte de l'especial rellevància social i humanitària que comporta l'acollida de famílies espanyoles d'aquests menors, i aplicant el Reial decret 2393/2004, el Consell de Ministres aprova les instruccions necessàries per autoritzar la residència temporal a Espanya d'aquestes nenes i nens.

El programa “Vacances en Paz” és una iniciativa que es duu a terme per les Associacions d'amics del Poble Sahrauí de les províncies espanyoles en col•laboració amb la Delegació Nacional Sahrauí i les Delegacions sahrauís en les diferents comunitats autònomes.