Catalunya rebrà més de 5 milions d'euros per al programa de suport a la innovació de les pime

14/05/2010

Aprovada la distribució de crèdits per al 2010


Catalunya rebrà 5.783.023, 70 euros del Programa de suport a la gestió empresarial innovadora de les pimes “Innoempresa”

El Consell de Ministres ha aprovat la distribució de 45,6 milions d'euros en subvencions a les Comunitats Autònomes per cofinançar les convocatòries regionals 2010 del Programa de suport a la gestió empresarial innovadora de les petites i mitjanes empreses “Innoempresa”.

A aquesta quantitat, caldrà sumar un 25% addicional, 11,4 milions d'euros, que aportaran com a mínim les mateixes Comunitats Autònomes en les seves convocatòries regionals, a més de 8 milions d'euros que executarà directament el MITYC en la convocatòria supraregional del programa. Aquesta convocatòria (publicada el 4 de març), gestionada per la Direcció General de Política de la PIME, es destina al desenvolupament de projectes que afecten a més d'una Comunitat Autònoma.

La suma total dels fons inicialment destinats al programa en l'aquest exercici ascendeix a 65 milions d'euros, quantitat que pot veure-se incrementada si, les Comunitats Autònomes eleven la seva aportació per damunt del 25% requerit com a punt de partida.

El Programa “InnoEmpresa”, que compta amb finançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), té com a objectiu enfortir el teixit empresarial espanyol a través d'instruments que serveixin per a la promoció de les PIMES (projectes que afavoreixen la incorporació de tècniques empresarials innovadores, comercialització o gestió de les PIMES, projectes que estimulen la innovació amb la incorporació del disseny i implantació de sistemes de qualitat o el foment de l'ús de tecnologies de la informació).

Els criteris per distribuir els fons entre CC.AA. tenen en compte factors com el nombre de PIMES, la prosperitat relativa regional, l'eficàcia en la gestió de les convocatòries, o la capacitat d'absorció del cofinançament FEDER en regions amb programes operatius regionals.