El Ministeri de Medi ambient i Medi Rural i Marí licita les obres de reforma del passeig
marítim de Colera (fases 1 i 2), a Girona, per un import de més d'1,4 milions d'euros

10/05/2010

En el marc de la seva política de rehabilitació i regeneració del litoral


> La reforma del passeig permetrà potenciar la peatonalización, suprimir les barreres arquitectòniques, recuperar superfície de platja i modernitzar les instal·lacions i serveis existents.

El Ministeri de Medi ambient, i Medi Rural i Marí, a través de la Direcció General de Sostenibilitat de la Costa i el mar, ha licitat les obres de reforma del passeig marítim de Colera, terme municipal de Colera (Girona). L'import previst per a la realització d'aquestes obres és d'1.414.530euros i el termini previst per a la realització de les mateixes és de cinc mesos.

El passeig marítim de Colera té una longitud de 175 metres es va construir en la dècada dels 70, no havent estat objecte de cap treball de millora des de llavors, per la qual cosa no s'adapta a les necessitats actuals de la demanda turística ni compleix amb la normativa d'accessibilitat per a persones discapacitades. D'altra banda, en l'extrem nord del passeig existeix una concessió en desús amb un edifici cuya demolició permetrà la recuperació de més de 200 metres quadrats de domini públic marítim-terrestre.

La reforma del passeig permetrà potenciar la peatonalización, suprimir les barreres arquitectòniques, recuperar superfície de platja i modernitzar les instal·lacions i serveis existents. El passeig resultant tindrà una longitud de 175 metres i una amplada mitja de 18 metres.

Les obres a executar comprenen dues fases: La primera fase comprèn la demolició de tots els serveis i infraestructures existents en l'actual passeig, moviment de terres, explanación i pavimentació de VIALS i zones de vianants, així com construcció del nou mur que delimitarà el passeig. També s'inclou la reposició dels serveis de clavegueram, aigua potable, reg, electricitat soterrada, telefonia i enllumenat públic, i finalment, la instal·lació de mobiliari urbà i jardineria.

La segona fase es centra, fonamentalment, en la demolició de l'antic Hostal Tocamar i en la neteja i posterior restauració ambiental de l'espai resultant. Aquestes actuacions formen part de la política del Ministeri de Medi ambient, i Medi Rural i Marí, per recuperar el litoral espanyol que en col·laboració amb les comunitats autònomes i els ajuntaments de les zones afectades, duu a terme les actuacions necessàries per a la millora de la franja litoral respectant les característiques mediambientals i paisatgístiques de cada zona i per facilitar l'ús i gaudeixi de la costa a tots els ciutadans.