El MARM concedeix el Premi “Aliments d'Espanya al Millor Oli d'Oliva Virgen Extra de la Campanya 2009/2010”

07/05/2010

Aquests guardons tenen com a objectiu estimular els productors a obtenir i comercialitzar olis de qualitat


> L'oli d'oliva verge extra guanyador procedeix de Còrdova, que ha obtingut a més el guardó al millor oli d'oliva verge extra en la modalitat de fruitats verds amargs i el de producció ecològica.

> En la categoria de producció convencional de fruitats verds dolços prové de Jaén i el de fruitats madurs de Girona.

El Ministeri de Medi ambient i Medi Rural i Marí ha concedit el premi “Aliments d'Espanya al Millor Oli d'Oliva Virgen Extra de la Campanya 2009/2010”. L'objectiu d'aquests guardons és promocionar i donar a conèixer els olis d'oliva verges espanyola de més qualitat organolèptica, així com estimular els productors a obtenir i comercialitzar olis de qualitat.

Guardonats en els Premis als Millors Olis d'Oliva Virgen Extra de la Campanya 2009/2010”:
Premi Aliments d'Espanya al Millor Oli d'Oliva Virgen Extra de la Campanya 2009/2010: oli presentat per ALMÀSSERES DE LA SUBBÈTICA, S.C.A., de Carcabuey (Còrdova) en la categoria de producció convencional.

Categoria “Olis d'oliva verge extra de producció convencional”
Olis fruitats verds amargs
En aquesta modalitat, el jurat ha decidit concedir-li el premi a les ALMÀSSERES DE LA SUBBÈTICA, S.C.A., de Carcabuey (Còrdova).

Es tracta d'un oli intensament frutado d'oliva verda amb algunes notes d'altres fruites. L'anàlisi del fruitat, molt equilibrat i complex, presenta aromes herbàcies, de poma, alloza, tomaquera i menta. En boca, d'entrada és lleugerament dolç, ametllat, molt amargo i picant. Molt equilibrat entre nas i boca.

Olis fruitats verds dolços
En aquesta modalitat el premi ha recaigut en OLIS CAMPOLIVA, S.L., Pegalajar (Jaén). El seu oli es defineix com frutado amb intensitat alta d'oliva verda amb lleugers tocs de fruites madures. El frutado és equilibrat i complex. Presenta notes de poma verda, fulla, herba, ametlla verda i madura i herbes aromàtiques, d'intensitats medias.En boca és dolç d'entrada, amarg d'intensitat mitja, una mica més picant i ametllat d'alloza.

Olis fruitats madurs
En aquesta modalitat el premi ha estat per a RODAU, S.L., de Torroella de Fluvià (Girona). És un oli amb fruitat mitjà-alt d'oliva. Està compost per notes que recorden a fruites madures i verds. Es perceben notes de poma verda, herba i ametlla verda i madura fonamentalment. En boca és, d'entrada, molt dolç i ametllat, lleugerament amargo, i alguna cosa més picant. Oli de tipus dolç, molt equilibrat.

Categoria “Olis d'oliva verge extra de producció ecològica”
En aquesta modalitat, el premi ha recaigut en les ALMÀSSERES DE LA SUBBÈTICA, S.C.A., de Carcabuey (Còrdova), cuyo oli es defineix com frutado d'oliva i altres fruites verds. Es tracta d'un frutado molt equilibrat i complex amb aromes de poma verda, fulla, herba, alloza i menta. En boca és dolç d'entrada i ametllat d'alloza. És mitjanament amarg i alguna cosa més picant. Tot el conjunt és molt harmònic.