El Centre de Vacunació Internacional va atendre 4.535 viatgers al 2009

25/05/2010

Sanitat Exterior recomana preparar els viatges amb antelació


El Centre de Vacunació Internacional, un dels serveis de l’àrea de Sanitat Exterior de la Delegació del Govern a Catalunya, va atendre 4.535 viatgers durant el 2009, va administrar 9.409 vacunes, va fer 3.307 prescripcions de quimioprofilaxis antipalúdica i va atendre 720 viatgers que van anar al centre per continuar la seva pauta vacunal.

Recomanacions
El Centre de Vacunació Internacional, situat al carrer Bergara de Barcelona, compta amb un equip professional format per 6 metges, 5 infermers i 1 administratiu. Les recomanacions bàsiques dels professionals als viatgers que van a un país en vies de desenvolupament són les següents:

- Disposar de la informació sanitària del país de destí
- Prendre les precaucions necessàries i disposar dels elements de protecció per poder gaudir del viatge
- Planificar les vacunacions amb antelació

Vacunes
La vacunació del viatger es classifica, segons la Organització Mundial de la Salut (OMS), en les vacunes exigides per llei que són la vacuna contra la febre groga i contra la meningitis ACYW135. Les vacunes recomanades són la d’Hepatitis A, A+B, Febre Tifoidea, Triple Vírica, Hepatitis B, Poliomelitis, Tuberculosi, Varicela, Pneumococo, Grip, Encefalitis japonesa i centreeuropea, cólera i la ràbia. Les vacunes generals o sistemàtiques, que tots els ciutadans reben a través del seu Centre d’Atenció Primària (CAP), són les que lluiten contra l’Haemophilus Influenzae B, Diftèria-Tètanus-Pertussis, Tétanus-Difteria, Triple Vírica, Hepatitis B, Poliomelitis, Tuberculosis, Varicela, Pneumococo, Grip, Rotavirus, Papiloma i Meningitis C.

Cita prèvia i taxes
Per demanar informació i/o vacunar-se en el Centre de Vacunació Internacional de l’àrea de Sanitat de la Delegació del Govern a Catalunya es recomana demanar cita prèvia al telèfon 93 520 96 63 o a l’adreça http://msc.es/sanitarios/consejos/vacExt.do Un cop allà, els professionals atendran les seves consultes i en el cas que sigui necessari li dispensaran les vacunes adients per afrontar el seu viatge de forma segura.

El servei d’atenció és gratuït i només cal abonar les taxes per les vacunes de febre groga, encefalitis japonesa i centreeuropea i la meningitis polivalent.

A més del Centre de Vacunació Internacional de Barcelona, el Govern d’Espanya també disposa d’un centre a Tarragona.