Rosa Aguilar assenyala que l'obra de restauració mediambiental de Flix (Tarragona) serà un
referent a Europa

02/11/2010

En el Ple del Senat


La Ministra ha destacat que aquesta inversió impulsa el desenvolupament sostenible i millora la qualitat de vida dels ciutadans.

Els treballs de descontaminació de l'embassament avancen adequadament i segons el programa previst.

La ministra de Medi ambient, i Medi Rural i Marí (MARM), Rosa Aguilar, ha assenyalat que l'obra de restauració mediambiental de Flix (Tarragona) serà un referent a Europa, pel seu impuls al desenvolupament sostenible i per la seva contribució a la millora de la qualitat de vida dels ciutadans.

La Ministra s'ha mostrat satisfeta amb el ritme d'execució dels treballs de descontaminació de l'embassament, ja que, avancen adequadament i segons el programa previst, una vegada que s'han integrat les obres i mesures de protecció i seguretat recollides en el Pla de Restitució Territorial acordada, el passat mes de març, entre el Govern d'Espanya i la Generalitat de Catalunya.

Rosa Aguilar ha destacat que el MARM ja està duent a terme les tasques de descontaminació a l'interior de l'embassament i que aquestes tasques estan acompanyades per l'execució del Pla de Restitució Territorial, de manera, que s'eliminarà una contaminació històrica en el riu Ebre, amb garanties per a la població i el medi ambient.

Rosa Aguilar ha recordat que va ser el Govern socialista el que va decidir actuar en la zona, per a la qual cosa es van realitzar els estudis i informes tècnics necessaris, i que va ser el 2008 quan els treballs van ser adjudicats per 133 milions de euros. L'obra, ha afegit, incloïa un Pla d'Emergència per evitar les conseqüències d'una possible contaminació del riu Ebre durant els treballs i garantir la seguretat dels habitants de l'entorn i les obres.

A més, es va prioritzar el reforç dels proveïments i per això s'ha posat en marxa el Pla de Restitució Territorial. Aquest Pla, destinat a 71 municipis i a uns 185.00 habitants, compta amb una inversió de 57,3 milions d'euros, dels quals 35,7 milions són aportats pel MARM.