Novembre

simulacre
30/11/2010

Tercer simulacre d’emergència al túnel de Perthus

Avui s'ha realitzat el tercer i últim simulacre d'emergència al túnel de Perthus, que ha consistit en la simulació d'un incendi en un tren de passatgers a l'interior del túnel. Els ferits s'han evacuat per la boca sud.

26/11/2010

El Govern aprova el Reial Decret pel que es traspassa a Catalunya la gestió dels trens regionals de Renfe

El Consell de Ministres ha aprovat en la seva reunió d'avui, a proposta del vicepresident tercer del Govern i ministre de Política Territorial i Administració Pública, Manuel Chaves, dos reials decrets pels quals es traspassa a Catalunya la gestió dels trens regionals de Renfe i es realitza una ampliació de mitjans patrimonials en matèria de conservació de la natura.

26/11/2010

El Govern destina a Catalunya prop d’1,4 milions al Pla de Millora del Comerç a 2010

El Consell de Ministres ha aprovat avui la distribució de fons del Pla de Millora de la Productivitat i Competitivitat del Comerç relatius a l'any 2010 entre les comunitats autònomes, per import de vuit milions d'euros.

26/11/2010

El MARM invertirà més de 500.000 euros a Catalunya per a restaurar les zones afectades per incendis i catàstrofes naturals

En total, a Espanya s'invertiran 15 milions d'euros. Les actuacions es desenvoluparan a les comunitats autònomes d'Andalusia, Aragó, Les Canàries, Castella-la Manxa, Castella i Lleó, Catalunya, Extremadura, la Rioja i Múrcia.

26/11/2010

Les obres del passeig fluvial i via verda de la C-12 al pont del ferrocarril a Tortosa comencen al gener de 2011

Els treballs tenen l’objectiu de millorar aquest tram mitjançant un passeig fluvial i una part de la via verda. Començaran aquest proper mes de gener de 2011 i el termini d'execució s'ha estimat en 15 mesos.

La Tresoreria de la Seguretat Social impulsa la transmissió de dades per mitjans electrònics
25/11/2010

La Tresoreria de la Seguretat Social impulsa la transmissió de dades per mitjans electrònics

A partir de l’1 de gener de 2011, serà obligatori l’ús del sistema RED per a totes les empreses del Règim General així com la presentació i pagament de butlletins de cotització a través de mitjans electrònics.

25/11/2010

El número de pensions a Catalunya es va situar en 886.485 al novembre

El número de pensions a Catalunya es va situar en 1.561.595 al novembre el que representa un increment de l’1,8% respecte al mateix mes de l’any anterior.

Lleida acull la 50ena reunió hispano-francesa sobre sanitat animal i vegetal
24/11/2010

Lleida acull la 50ena reunió hispano-francesa sobre sanitat animal i vegetal

Trobada bilateral hispano-francesa sobre sanitat animal i vegetal que durant dos dies reuneix a uns 40 representants d’alt nivell de França, les comunitats de Navarra, País Basc, Aragó i Catalunya, i el Principat d’Andorra.

24/11/2010

Els ciutadans nacionals de Bolivia, Noruega, Xile, Colòmbia, Equador, Nova Zelanda, Paraguai i Perú, residents a Espanya i inscrits en el cens electoral podran votar a les eleccions municipals

Les sol·licituds d’inscripció en el cens electoral es podran realitzar des de l’1 de desembre de 2010 al 15 de gener de 2011

23/11/2010

El número mig d’afiliats estrangers a la Seguretat Social a Catalunya es va situar en 414.119

A l’octubre, el número mig d’afiliats estrangers a la Seguretat Social a Catalunya va arribar als 414.119, el que suposa un decreixement interanual del -1,17%.

Renfe i SNCF posen a la venda els bitllets del nou  servei d’Alta Velocitat Barcelona-París
22/11/2010

Renfe i SNCF posen a la venda els bitllets del nou servei d’Alta Velocitat Barcelona-París

En aquesta primera etapa es podrà viatjar de Barcelona a París en 7 hores i 25 minuts amb dos serveis diaris per sentit

19/11/2010

El secretari de l'Estat de Medi Rural i Aigua participa en la commemoració del 25 aniversari de la Denominació d'Origen Conca de Barberà

Durant l'acte, Josep Puxeu ha inaugurat el Centre de Interpretació Enoturístico de la Conca de Barberà i la nova seu del Consell Regulador de la Denominació d'Origen.

19/11/2010

Adif inverteix 4,3 milions d’euros en la supressió del pas a nivell de la Plaça dels Carros, a Tarragona

Adif ha licitat les obres de supressió del pas a nivell situat a la Plaça dels Carros, a Tarragona, en la línia d'ample convencional València-Tarragona-Barcelona. Els treballs, que tenen un pressupost de licitació de 4.348.365 euros, consistiran en la construcció d'un pas inferior de vianants dotat d'escales mecàniques i ascensors.

Estació
19/11/2010

Adif ultima la construcció de la nova estació ferroviària de Riells i Viabrea-Breda (Girona)

Adif està executant l'última fase de les obres de construcció de la nova estació ferroviària de Riells i Viabrea-Breda (Girona), situada a la línia Barcelona-Portbou.

19/11/2010

El Govern destinarà 22,75 milions d’euros per a institucions culturals de Barcelona

El Consell de Ministres ha autoritzat la subscripció de un conveni de col·laboració entre els Ministeris d’Economia i Hisenda, de Cultura, el Consell Superior d’Esports i l’Ajuntament de Barcelona, per al finançament d’institucions amb amplia projecció i rellevància en el Municipi de Barcelona.

19/11/2010

El Ministeri de Cultura, a través de l’INAEM, aportarà 1,5 milions d’euros a rehabilitació de teatres de Barcelona

L’aportació de l’Institut Nacional de les Arts Escèniques i de la Música s’elevarà a 1.500.000 euros pel període 2011-2015, repartit en 300.000 euros cada anualitat.

18/11/2010

El Ministeri de Ciència i Innovació destina 61.1 milions d’euros per recolzar Parcs Científics i Tecnològics catalans

Les àrees temàtiques on ha recaigut major finançament per actuacions i infraestructures i equipaments, han estat les de biotecnologia, energia i sector aeroespacial

El Govern i la Generalitat acorden el traspàs dels serveis de trens regionals a Catalunya
17/11/2010

El Govern i la Generalitat acorden el traspàs dels serveis de trens regionals a Catalunya

La transferència serà efectiva a partir de l’1 de gener de 2011, segons ha acordat avui la Comissió Mixta. La Generalitat assumeix entre altres funcions l’establiment de tarifes, horaris, nivells de qualitat i la inspecció dels serveis.

17/11/2010

Adif conclou la supressió de dos passos a nivell a les Borges Blanques (Lleida)

S'han invertit a prop de 2,7 milions d'euros en la construcció d'un pas superior per a vehicles, dos passos per a vianants i dos vials d'enllaç. L'objectiu és incrementar la permeabilitat de la infraestructura ferroviària i augmentar la seguretat per als vehicles i vianants i per a les circulacions ferroviàries.

Simulacre
17/11/2010

Segon simulacre d’emergència al túnel de Perthus

La connexió de la línia d’Alta Velocitat entre Espanya i França, que entrarà en servei de forma provisional a finals d’any, es realitza a través d’un tram de via de l’anomenada secció internacional que va des de Figueres fins a Perpignan i que realitza el pas pels Pirineus a través del túnel de Perthus, a l’interior del qual es troba la frontera entre tots dos països. Avui s'ha realitzat un segon simulacre d'emergència al mateix.

15/11/2010

Acuamed autoritza la licitació de set noves obres del Pla de Restitució Territorial per a la descontaminació de l’embassament de Flix, a Tarragona, per un valor total de 4,2 milions d’euros

Aquestes licitacions, que se sumen a les sis obres adjudicades recentment, se desenvolupen conjuntament entre el MARM, a través d’Acuamed, i la Conselleria de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya

15/11/2010

Rosa Aguilar i Francesc Baltasar han visitat les obres finalitzades de la restauració ambiental del paratge de Tudela a Cap de Creus (Girona)

La ministra de Medi ambient, i Medi Rural i Marí, Rosa Aguilar, i el conseller de Medi ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya, Francesc Baltasar, han visitat avui les obres recentment finalitzades de la restauració ambiental del paratge de Tudela en el Parque Natural de Cap de Creus, al municipi de Cadaqués (Girona).

12/11/2010

El MARM invertirà a prop de 8 milions d'euros en la modernització del Canal del Molí de Pals a Girona

L'actuació beneficia a més de 600 usuaris dels termes municipals de Pals, Fontanilles, Torroella de Montgrí, Palau Sator, Serra de Daró i Ullastret, la superfície regable dels quals és de 3.000 hectàrees.

Nous efectius
12/11/2010

Joan Rangel ha presidit avui la incorporació de 363 agents de la Policia Nacional a Catalunya

Els nous policies comencen immediatament a prestar servei a les plantilles a les que han estat destinats

11/11/2010

El Delegat del Govern a Catalunya inaugurarà el Museu d’Art Contemporani de Mataró

L’alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, el Delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel, i el president del Parlament de Catalunya, Ernest Benach inauguraran aquesta tarda el Museu d’Art Contemporani de Mataró, ubicat a la Nau Gaudí, amb l’exposició “Col•lecció Bassat d’Art Contemporani de Catalunya 1.947-1.969”. A l’acte també assistirà el president de la Fundació Carmen & Lluís Bassat, Lluís Bassat.

L’Aeroport de Reus realitza un simulacre general d’emergència
09/11/2010

L’Aeroport de Reus realitza un simulacre general d’emergència

L’Aeroport de Reus, seguint el programa establert al Pla d’Emergències Aeronàutiques, ha realitzat avui un simulacre, anomenat ‘Operació Falcó’, amb l’objectiu d’avaluar els procediments d’actuació i coordinació establerts, analitzar l’eficàcia dels mateixos i el grau de coneixement i integració de tots els col·lectius implicats en l’atenció d’una emergència aeronàutica.

Joan Rangel inaugura l'aparcament soterrat
09/11/2010

El Delegat del Govern a Catalunya inaugura una obra dels Fons Estatals a Tàrrega

Tàrrega ha rebut un total de 4.491.799 euros per a la realització de 34 projectes en el marc del Fons Estatal d’Inversió Local i del Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local

08/11/2010

Salvamento Marítimo rescata dos personas que habían caído al agua desde un cayac cerca de L’Hospitalet de l’Infant

Salvament Marítim va coordinar les operacions de rescat de dues persones que havien caigut al mar des d'un caiac a les proximitats de L'Hospitalet de l’Infant. Els tripulants, que es trobaven amb símptomes d'hipotèrmia, van ser atesos pels serveis sanitaris al port de L’Hospitalet.

05/11/2010

El Ministeri de Ciència i Innovació destina 355M € per donar suport als Parcs Científics i Tecnològics espanyols

Les comunitats autònomes que han rebut més gran finançament en INNPLANTA 2010 han estat Andalusia, Madrid i Catalunya. Les àrees temàtiques en què ha recaigut més gran finançament per a actuacions en infraestructures i equipaments, han estat les de biotecnologia, energia i sector aeroespacial.

05/11/2010

El ministeri de Foment comença dilluns la construcció de la glorieta del Cadí a la N-260

Es pretenen evitar els girs a l’esquerra, la gravetat dels accidents i reordenar el trànsit en aquest punt

05/11/2010

Finançament del transport de Barcelona, Madrid i Canàries

El Consell de Ministres ha autoritzat la concessió de dues subvencions nominatives, per un import de 44.048.000 euros cada una, amb càrrec als Pressupostos Generals de l’Estat de 2010, destinades al finançament d’infraestructures del transport metropolità de Barcelona i Madrid.

05/11/2010

Foment licitarà l’any 2011 el tram Valls-Montblanc de l’A-27

Tal i com va reiterar el Ministre José Blanco en la passada Sessió de control al Senat, el Ministeri de Foment manté el seu compromís amb l’execució de l’A-27. Aquest opció implica la continuació de les obres i la licitació l’any 2011 del tram que va des de Valls a Montblanc i que inclou el túnel del Coll de Lilla.

Viladecans es converteix en ‘ciutat digital’ gràcies als fons d'inversió local
04/11/2010

Viladecans es converteix en ‘ciutat digital’ gràcies als fons d'inversió local

El vicepresident tercer del Govern i ministre de Política Territorial i Administració Pública, Manuel Chaves, ha viatjat avui a la província de Barcelona per visitar els projectes finançats pels fons d'inversió local de 2009 i 2010 als municipis de Castelldefels i Viladecans.

04/11/2010

Primer simulacre d’emergència al túnel de Perthus

L’exercici ha consistit en l’aturada d’un tren amb 300 passatgers dins del túnel a causa d’un escapament de fum

04/11/2010

Foment destina 900.000 euros a quatre projectes de recuperació del patrimoni històric a Tarragona

S'han aprovat actuacions en el Monestir de Sant Miquel d’Escornalbou, en l'Amfiteatre Romano, en la urbanització Torre de Vapor i en el Castillo de Vallmoll

04/11/2010

Foment destina 749.000 euros a dos projectes de recuperació del patrimoni històric a Lleida

El Ministeri de Foment destinarà 749.289 euros a dos projectes de recuperació del patrimoni històric a Lleida amb càrrec als fons que es generen per a l'1% Cultural per la contractació d'obra pública. Aquesta partida va ser aprovada pels ministeris de Foment i Cultura en la Comissió Mixta de l'1a Cultural celebrada ahir a Madrid.

04/11/2010

Foment destina 552.000 euros a la restauració del Castell de Llers (Girona)

El Ministeri de Foment destinarà 552.268 euros a la restauració del Castillo de Llers, a la província de Girona, amb càrrec als fons que es generen per a l'1% Cultural per la contractació d'obra pública.Esta partida va ser aprovada pels ministeris de Foment i Cultura en la Comissió Mixta de l'1% Cultural celebrada ahir a Madrid.

03/11/2010

La mitjana d'afiliats a la Seguretat Social a Catalunya es va situar en 3.114.035

La taxa interanual de l'afiliació mitjana a la Comunitat de Catalunya va registrar el passat mes un -0,94% el que suposa una variació de -29.520 afiliats .

02/11/2010

El MARM resol favorablement el projecte de subministrament d'energia elèctrica per al tram Vandellòs-Tarragona de la línia d'Alta Velocitat Madrid-Barcelona-frontera Francesa

L'estudi d'impacte ambiental compta amb un Programa de Vigilància Ambiental que té per objectiu avaluar els possibles impactes negatius previstos durant la fase de construcció i funcionament, assegurant l'aplicació de les mesures correctores necessàries.

02/11/2010

Rosa Aguilar qualifica d'èxit l'arxivament de la denúncia per incompliment de la Directiva de protecció d'aus estépicas en la construcció del canal Segarra-Garrigues

La Ministra ha ressaltat que s'han aconseguit dos objectius com són l'arxivament del procés d'infracció estant en sentència executòria i la continuïtat de l'execució de les obres.

02/11/2010

Rosa Aguilar assenyala que l'obra de restauració mediambiental de Flix (Tarragona) serà un referent a Europa

La Ministra ha destacat que aquesta inversió impulsa el desenvolupament sostenible i millora la qualitat de vida dels ciutadans. Els treballs de descontaminació de l'embassament avancen adequadament i segons el programa previst.

02/11/2010

El MARM resol l'avaluació d'impacte ambiental del projecte d'entubat de la sèquia superior de Castelldans (Lleida)

L'explotació del projecte permetrà un ús més racional i eficient de l'aigua. El DIA exigeix que el promotor adopti mesures preventives i correctores així com bones pràctiques per minimitzar les afeccions durant l'obra.

02/11/2010

Foment manté el seu compromís amb l'execució de l'A-27

José Blanco destaca en el Senat que continuaran les obres en tot l'itinerari entre Montblanc i Tarragona

02/11/2010

Ciència i Innovació destina més de 40M€ per a 7 Projectes de I+D+i i Transferència a Campus d’Excel·lència catalanes

Tots aquests projectes proposen actuacions singulars per a incrementar les capacitats científiques i tecnològiques de les Universitats espanyoles, així com la transferència i valorització de la tecnologia cap el teixit productiu.

Es realitzaran tres simulacres d’emergència per garantir la seguretat del túnel de Perthus
02/11/2010

Es realitzaran tres simulacres d’emergència per garantir la seguretat del túnel de Perthus

El túnel de Perthus disposa de les més avançades mesures de seguretat i per verificar l’eficàcia de les mateixes, es preveu la realització de tres simulacres d’emergència que es duran a terme al llarg d’aquest mes de novembre.