Acuamed adjudica les obres de construcció de la EDAR d’Alcoletge, en Lleida, per 3,3 milions d’euros

15/11/2010

Consell d’administració


El consell d’administració de la societat estatal Aigües de les Conques Mediterrànies, Acuamed, celebrat la passada setmana, ha adjudicat les obres de construcció de l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR) i col·lectors en alt d’Alcoletge, a Lleida, a Marco Obra Pública, S.A., per 3,3 milions d’euros.

El municipi d’Alcoletge, amb una població de 3.600 persones i que pertany a la comarca del Segrià, no disposa actuament de cap tipus de tractament de les seves aigües residuals. Una part d’aquestes aigües desemboca al riu Segre, on es s’aboquen sense haver estat tractades. Pel que fa a la resta dels vessaments de l’actual sistema de clavegueram, es realitzen a les sèquies de reg agrícoles.

Les obres ara adjudicades tenen per objecte la implantació d’una xarxa de col·lectors i d’una estació depuradora d’aigües residuals urbanes (EDAR) pel tractament d’aigües residuals produïdes en aquest municipi. L’estació té com a finalitat tractar els cabdals d’aigües residuals, tant els actuals com els previsibles a mig termini, abans del seu vessament als cabdals naturals.

Aquesta obra s’inclou en el “Programa de Sanejament d’Aigües Residuals Urbanes (PSARU 2002) a la Conca de l’Ebre (1ª fase)”. El PSASU 2002 va surgir per donar resposta a les demandes d’alguns municipis de les comarques catalanes de la conca de l’Ebre, que no disposen total o parcialment d’infraestructures de depuració d’aigües residuals o presenten importants mancances en aquest tipus d’instal·lacions.

Acuamed té encomanades un total de 8 obres en el marco del PSARU 2020, amb una inversió total de 21,7 milions d’euros. D’aquestes actuacions, 5 es troben finalitzades, amb una inversió de 9,4 milions d’euros i dos en fase d’execució.

Les obres consisteixen en la construcció d’estaciones depuradores i millora de la xarxa de col·lectors a les poblacions d’Ulldemolins, Tivissa, Horta de Sant Joan, Sant Jaume d’Enveja, Alguaire, Térmens i Menàrguens i Bellver de Cerdanya, a més d’Alcoletge.