Els ciutadans nacionals de Bolivia, Noruega, Xile, Colòmbia, Equador, Nova Zelanda, Paraguai i Perú, residents a Espanya i inscrits en el cens electoral podran votar a les eleccions municipals

24/11/2010

Eleccions municipals de 22 de maig de 2011


 

 

El dia 22 de maig de 2011 es celebraran Eleccions municipals en les que podran votar els ciutadans nacionals de Bolivia,Xile, Colòmbia, Equador, Noruega, Nova Zelanda, Paraguai i Perú, al haver firmat aquests països un Acord amb Espanya sobre participació a les eleccions municipals.
 
Per poder votar és condició indispensable estar inscrit al Cens Electoral.
 
Condicions per a la inscripció en el Cens Electoral
 
Els requisits que han de complir per a la inscripció en el cens electoral són:
 
a) Ser major de 18 anys i no estar privat del dret de sufragi actiu.
b) Estar inscrit en el Padró municipal d’habitants.
c) Estar en possessió de l’autorització de residència a Espanya.
d) Haver residit legalment a Espanya el temps exigit en el corresponent Acord (cinc anys en el moment de la sol·licitud o tres anys el dia de la votació pels nacionals de Noruega).
e) Complir els altres requisits que estiguin establerts en el corresponent Acord.
 
Procediments d’inscripció en el Cens Electoral
 
Per facilitar la presentació de les sol·licituds, l’Oficina del Cens Electoral (OCE) ha remés una comunicació personalitzada als 322.633 ciutadans d’aquests països, excepte Bolivia, que reuneixen les condicions establertes amb la informació disponible dels padrons municipals i de les inscripcions en el Registro Central de Estrangers. Donat que l'acord de Bolivia amb Espanya s'ha firmat recentment, les 27.502 comunicacions personalitzades als ciutadans nacionals de Bolivia es remetran pròximament
En aquest cas, la sol·licitud d’inscripció es podrà realitzar per Internet, accedint al Tràmit publicat a la Seu Electrònica de d’Institut Nacional d’Estadística (INE) https://sede.ine.gob.es/cere/paisesacuerdos, o per correu postal, que no necessita franqueig, sense necessitat de que l’elector vagi a l’Ajuntament corresponent al seu municipi de residència a Espanya.
 
En el cas que la OCE hagi pogut comprovar el compliment dels requisits exigits, excepte la vigència del permís de residència, l’interessat podrà realitzar la sol·licitud firmant la comunicació rebuda, remetent-la necessariament per correu postal, que no necessita franqueig, i aportant fotocòpia de la Targeta d’identitat d’estranger en vigor o certificat de residència expedit per la Comissaria de Policia.
 
Els ciutadans d’aquests països també poden presentar les sol·licituds directament als ajuntaments, complimentant l’imprès disponible en ells per a tal fi. En aquests casos es necessari tenir en compte que:
 
1. La identificació dels interessats serà realitzada amb la Targeta d’identitat d’estranger, havent d’adjuntar fotocòpia de la mateixa. Els ciutadans noruecs també podran acreditar la seva identitat amb el Document nacional d’identitat o Passaport del seu país.
 
2. El temps de residència legal a Espanya requerit s’haurà de justificar amb un certificat de residència, expedit per la Comissaria de Policia, quan no es pugui deduir de les dades de la fotocòpia de la Targeta d’identitat d’estranger, si aquesta fos aportada.
 
Termini per a respondre a les comunicacions de la OCE
 
El termini per a les respostes a las comunicacions de l’Oficina del Censo Electoral i per a les sol·licituds als ajuntaments és de l’1 de desembre de 2010 al 15 de gener de 2011.
 
Les sol·licituds realitzades fora de termini, incloses les que puguin realitzar-se per reclamació a les dades d’inscripció en el cens electoral, seran desestimades per incomplir aquest requisit.
 

 

* En el document adjunt podeu trobar dades sobre comunicacions enviades per província i per país de nacionalitat

 

Les sol·licituds d’inscripció en el cens electoral es podran realitzar des de l’1 de desembre de 2010 al 15 de gener de 2011