S’amplia el període excepcional en què no és necessària l’autorització de retorn en els punts fronterers nacionals terrestres o marítims

08/11/2010

Segons instrucció de la Direcció General de la Policia i la Guàrdia Civil


A partir del 8 de novembre de 2010 fins el 15 de gener de 2011, es podrà autoritzar l’entrada a Espanya als estrangers que es presentin a un punt fronterer del territori nacional terrestre o marítim (no aeri) i que acreditin estar en possessió de passaport o document de viatge en vigor, o l’autorització de residència (o targeta d’estudiant) caducada juntament amb la sol·licitud de renovació de la mateixa. D’aquesta manera, les persones estrangeres que entrin dins d’aquest supòsit no hauran de sol·licitar l’autorització de retorn per viatjar en les dates assenyalades.

Aquesta mesura, que s’aplica segons instrucció de la Direcció General de la Policia i la Guàrdia Civil, es duu a terme cada any al voltant de les festes nadalenques, però enguany, després de la demanda de la Delegació del Govern a Catalunya, s’ha ampliat el termini de dies en què està vigent aquesta situació excepcional. Aquest fet significa simplificar una situació administrativa i alhora permet descongestionar les Oficines d’Estrangers durant unes dates en què, tradicionalment, es produeix un augment de les sol·licituds d’autoritzacions de retorn.

Autorització de retorn

Així doncs, les persones estrangeres que sí hauran de seguir sol·licitant l’autorització de retorn durant aquestes dates són aquelles que viatgin en avió, o bé aquelles que hagin iniciat els tràmits d’expedició de la seva primera targeta (autorització de residència, de residència i treball i targeta d’estudiant) a la corresponent comissaria de policia amb independència del mitjà de transport que utilitzi en el seu desplaçament.

D’altra banda, recordem que des d’aquest mes de novembre a l’Oficina d’Estrangers de Barcelona es necessari demanar cita prèvia per poder tramitar una autorització de retorn.