Salvamento Marítimo rescata dos personas que habían caído al agua desde un cayac cerca de L’Hospitalet de l’Infant

08/11/2010

Ràfegues de vent del NW de 30 nusos

Salvament Marítim va coordinar les operacions de rescat de dues persones que havien caigut al mar des d'un caiac a les proximitats de L'Hospitalet de l’Infant. Els tripulants, que es trobaven amb símptomes d'hipotèrmia, van ser atesos pels serveis sanitaris al port de L’Hospitalet.

El Centre de Coordinació de Salvament Marítim a Tarragona va rebre a la tarda d’ahir dia 7 un avís a través del 112 informant d'un caiac amb 2 persones a bord amb dificultats a la platja de l'Arenal, de L'Hospitalet de l'Infant. L'embarcació i els seus tripulants estaven sent arrossegats pel fort vent de Mestral mar endins.

Immediatament, el Centre de Salvament Marítim a Tarragona va mobilitzar l'helicòpter de Salvament Marítim "Helimer 204" amb base a Reus, l'embarcació de Creu Roja "LS Atlas" amb base a l'Ametlla i l'embarcació d'intervenció ràpida amb base a Tarragona “Salvamar Diphda”, i també va coordinar l'embarcació del Club Nàutic de l'Hospitalet de l'Infant "Norai".

Durant el transcurs de l'emergència, la Policia Local de Vandellòs va informar al centre coordinador de Salvament Marítim que els dos tripulants havien caigut a l'aigua i els havien perdut de vista des de terra. El dispositiu de recerca establert pel Centre Coordinador de Salvament Marítim de Tarragona va permetre a la "LS Atlas" localitzar i rescatar a 2 quilòmetres de la costa els dos tripulants. Aquests van ser traslladats al port on van ser atesos pels serveis sanitaris del SEM.