Rosa Aguilar qualifica d'èxit l'arxivament de la denúncia per incompliment de la Directiva de
protecció d'aus estépicas en la construcció del canal Segarra-Garrigues

02/11/2010

En el Ple del Senat


La Ministra ha ressaltat que s'han aconseguit dos objectius com són l'arxivament del procés d'infracció estant en sentència executòria i la continuïtat de l'execució de les obres.

La ministra de Medi ambient, i Medi Rural i Marí (MARM), Rosa Aguilar, ha qualificat d'èxit l'arxivament de la denúncia per part de la UE per incompliment de la Directiva Comunitària de protecció d'aus estèpiques en la construcció del canal Segarra-Garrigues. “És un èxit de tots i ha estat fruit de l'esforç i el treball conjunt realitzat per l'administració estatal i autonòmica”, ha ressaltat.

La Ministra ha destacat que l'esforç realitzat s'ha concentrat en tres aspectes fonamentals com són l'ampliació de les hectàrees declarades com Zona d'Especial Protecció per a les Aus (ZEPA), donant així compliment a la normativa comunitària; l'aprovació del Pla de Gestió de la Segarra-Garrigues, i l'aprovació del Pla Especial dels Espais Naturals Protegits de la Plana de Lleida. El treball, ha afegit, s'ha realitzat des del consens, la cooperació i col·laboració institucional que ha fet possible que l'actuació s'hagi emprès de manera íntegra, donant resposta plena a les demandes de la Comissió Europea.

Rosa Aguilar ha assenyalat que s'han aconseguit dos objectius com són el arxiu del procés d'infracció estant en sentència executòria i la continuïtat de l'execució de les obres. En aquest sentit, ha afirmat que les obres inclouen accions com la declaració d'interès públic del regadiu, la concentració parcel·lària, l'aprovació de mesures mbientals compensatòries i el pla especial dels espais naturals protegits en les zones que regarà el canal. A més, ha recordat que es tracta d'un projecte de gran envergadura, generador de lloc de treball, que beneficia a 74 municipis, 16.000 regants i a més de 72.000 persones per a proveïment i consum domèstic.

Finalment, Rosa Aguilar ha reiterat l'esforç realitzat per MARM en el compliment dels seus compromisos com ho demostra el començament de les obres de l'embassament d'Albagès, que es van iniciar el passat 28 d'octubre, i l'adjudicació del V Tram del Canal.

Es tracta, ha conclòs, d'oportunitats certes i segures per a la ciutadania de diverses comarques de Lleida, fent un ús racional i solidari dels recursos i impulsant el desenvolupament sostenible del  medi rural.