Rosa Aguilar i Francesc Baltasar han visitat les obres finalitzades de la restauració ambiental del paratge de Tudela a Cap de Creus (Girona)

15/11/2010

En el marco de la política de regeneración del litoral del MARM


La Ministra de Medi ambient, i Medi Rural i Marí ha destacat la importància de la recuperació d'aquest espai natural per a la ciutadania i el Mediterrani, fruit de la col·laboració entre administracions.

La ministra de Medi ambient, i Medi Rural i Marí, Rosa Aguilar, i el conseller de Medi ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya, Francesc Baltasar, han visitat avui les obres recentment finalitzades de la restauració ambiental del paratge de Tudela en el Parc Natural de Cap de Creus, al municipi de Cadaqués (Girona).

Ros Aguilar ha destacat “la importància de la recuperació d'aquest enclavament natural per a la ciutadania i el Mediterrani, fruit de la col·laboració entre Administracions. Una cooperació institucional que sempre beneficia els ciutadans”.

El MARM, a través de la Direcció General de Sostenibilitat de la Costa i el Mar, i el Departament de Medi Ambient i Habitatge de de la Generalitat de Catalunya han invertit més de set milions d'euros en els treballs de demolició de les instal·lacions del Club Mediterranée, un total de 443 bungalous, que han afectat a una superfície aproximada de 4,5 hectàrees.

L'actuació ha permès la recuperació d'una de les zones més singulars del litoral de Catalunya, catalogada com reserva natural integral, el màxim nivell de protecció d'un espai natural.

El gener de 2006, el MARM va comprar els terrenys construïts per a la seva incorporació al domini públic marítim-terrestre i una posterior restauració ambiental de la zona. Així mateix es va iniciar el tràmit d'expropiació forçosa de la finca confrontant. La inversió total del Ministeri de Medi ambient, i Medi Rural i Marí en aquest projecte supera els 8 milions d'euros.

Aquesta actuació forma part de la política del MARM per recuperar el litoral espanyol, en col·laboració amb les comunitats autònomes i els ajuntaments de les zones afectades, amb l'objectiu de respectar les característiques mediambientals i paisatgístiques de cada zona i facilitar l'ús i gaudi de la costa a tots els ciutadans.

A l'acte ha assistit també l'alcalde de Cadaqués, Joan Borrell, i diferents representants d'ambdues Administracions, del Parque Natural de Cap de Creus i de l'Ajuntament de Cadaqués.