Viladecans es converteix en ‘ciutat digital’ gràcies als fons d'inversió local

Viladecans es converteix en ‘ciutat digital’ gràcies als fons d'inversió local
<br/>

04/11/2010

Chaves viatja a la província de Barcelona


El vicepresident tercer del Govern i ministre de Política Territorial i Administració Pública, Manuel Chaves, ha viatjat avui a la província de Barcelona per visitar els projectes finançats pels fons d'inversió local de 2009 i 2010 als municipis de Castelldefels i Viladecans.

A Viladecans, l'ajuntament ha aprofitat el finançament estatal per realitzar una forta aposta per les noves tecnologies, a què ha destinat més del 70% dels fons rebuts, ha destacat el seu alcalde. Un exemple està en el col·legi Pau Casals, que Chaves ha visitat avui, i en què els escolars compten amb modernes pissarres digitals en les aules per millorar el seu aprenentatge i la seva “competitivitat”, com ha destacat el vicepresident. En aquest municipi, gràcies als fons locals s'han desenvolupat 50 projectes, amb una inversió global de 17,6 milions d'euros.

A Castelldefels, Chaves ha recorregut el carrer de l'Església, la remodelació del qual ha comptat amb diners tant del Fons Estatal d'Inversió Local de 2009 com del nou Fons Estatal per a l'Ocupació i la Sostenibilitat Local de 2010, que han permès peatonalizar aquesta via, així com millorar la xarxa de clavegueram i instal·lar contenidors de residus soterrats. En aquesta localitat barcelonina la suma d'ambdós fons representa 16,9 milions d'euros, que han servit per dur a terme 21 iniciatives d'inversió.

En el conjunt de la província de Barcelona, els fons locals d'inversió permetran l'execució de 4.606 projectes el 2009 i 2010 per import de 1.525,6 milions d'euros. El pressupost en tots els municipis de Catalunya assolirà durant els dos anys la quantitat de 2.067 milions d'euros per al finançament de 7.943 projectes.

Web del Ministeri de Política Territorial

> Fotos