La Tresoreria de la Seguretat Social impulsa la transmissió de dades per mitjans electrònics

La Tresoreria de la Seguretat Social impulsa la transmissió de dades per mitjans electrònics

25/11/2010

Important millora en la gestió i la qualitat que elimina el suport en paper


A partir de l’1 de gener de 2011, serà obligatori l’ús del sistema RED per a totes les empreses del Règim General així com la presentació i pagament de butlletins de cotització a través de mitjans electrònics.

S’implantarà, igualment, el sistema de notificacions telemàtiques, que suposarà una reducció important en els terminis actuals de notificació i un estalvi en els costos de gestió.
 
El sistema RED (Remissió Electrònica de Documents) que va arrencar el 1995 per a la transmissió de dades de cotització i afiliació de les empreses i professionals col·legiats a la Tresoreria General de la Seguretat Social, i al qual a dia d'avui s'ha incorporat més del 96% dels usuaris potencials, rebrà l'impuls definitiu amb la seva generalització a partir de l’1 de gener de 2011, data a partir de la qual la seva utilització serà obligatòria.
 
Aquesta obligatorietat afectarà a totes les empreses del règim general i a les de la resta de règims (agrari, carbó, mar) que tinguin més de deu treballadors. La Tresoreria General estima que aquesta important mesura incrementarà l'eficàcia en la gestió i la qualitat de les dades transmeses, en eliminar el "suport paper". Per a les empreses suposarà un accés permanent i més àgil a la informació que sobre les seves dades figura en les bases de seguretat social.
 
Es consolidarà així un dels principals projectes estratègics de la Tresoreria General de la Seguretat Social, el denominat Projecte Cret@, que té per objectiu principal la introducció del càlcul de quotes i liquidacions a nivell de treballador realitzat exclusivament a través del sistema RED per la Tresoreria General, la qual generarà el corresponent butlletí de cotització per al seu pagament per mitjans electrònics. D'aquesta forma, es simplificaran les càrregues i tràmits administratius de les empreses, s'incrementarà el control sobre la recaptació i es reduiran els terminis de gestió d'aquesta.
 
Una altra de les implicacions que l'obligatorietat RED suposarà per al pròxim any serà la implantació, de manera gradual, de la remissió telemàtica de totes les notificacions d'actes administratius generats com a conseqüència de les dades remeses a través del RED. La informació circularà, així, en doble sentit: de les empreses a la Tresoreria General i d'aquesta a les empreses. D'altra banda, l'actual publicació als butlletins oficials dels actes no notificats serà substituïda per la publicació al nou Tauler Electrònic d'Anuncis i Edictes, instal·lat a la seu electrònica de la Seguretat Social.