El traspàs de l'Hospital Clínic a la Generalitat de Catalunya és efectiu des del passat 1 de gener d'enguany

Traspas_Clinic

09/01/2008

  • En el BOE del 25 de setembre de 2007 ja va sortir publicat l'esmentat traspàs de gestió. L'Estat ha pagat 110 milions d'euros per subsanar el deute històric del centre hospitalari
  • El Ministerio de Educación i el de Sanidad continuen invertint a l'Hospital Clínic mitjançant subvencions anuals per portar a terme temes d'investigació com fins ara

La gestió sanitària de l'Hospital Clínic de Barcelona ja està en mans del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya des de el passat 1 de gener de 2008, després d'haver estat gestionat durant més de cent anys per l'Estat. Per un Decret Llei de 1952, va quedar constituït el Patronat de l'Hospital Clínic, que sempre ha tingut la peculiaritat d'haver estat considerat de beneficència. El darrer President d'aquest Patronat ha estat el Delegat del Govern, Joan Rangel.

Des de principis dels anys vuitanta, es comencen a negociar les transferències sanitàries cap els usuaris de la Seguretat Social de Barcelona. Però mai es va arribar a acords, fins que a l'any 2003, l'hospital entra en una crisi econòmica molt important. A partir de 2005, Joan Rangel com a President del Patronat de l'Hospital Clínic comença a negociar el traspàs definitiu a la Generalitat de Catalunya, sempre amb el plantejament de que el Ministeri d'Educació continuï finançant bona part de la tasca investigadora de l'esmentat centre sanitari. Aquest acord ha estat possible i l'aportació actual que fa el Ministerio de Educación i el de Sanidad és de més de 16 milions d'euros anuals, per tal de subvencionar projectes de recerca.

Els darrers 3 anys han estat molt intensos per tal d'arribar a un acord de traspàs, tot tenint en compte les diferències que existien entorn el deute històric del centre hospitalari. L'Estat ha pagat 110 milions d'euros per subsanar el deute històric del centre i, per tant, el traspàs s'ha efectuat en un deute històric zero.

> Fotos