El Govern autoritza les obres d’adequació dels accessos i instal•lacions del nou Túnel de Vielha, a Lleida

31/10/2008

S’executarà un pas inferior sota l’actual N-230 que serveixi per a l’encreuament de les mercaderies perilloses que circularan pel vell Túnel de Vielha


 • El pressupost de licitació puja a més de 16,3 M€

El Consell de Ministres ha autoritza avui al Ministeri de Foment a licitar les obres d’adequació dels accessos, instal•lacions i mesures mediambientals del nou Túnel de Vielha Joan Carles I, situat a la província de Lleida. El pressupost base de licitació puja a 16.352.192,60 euros.

Entre les actuacions a dur a terme destaca l’execució d’un pas inferior sota l’actual carretera N-230 que serveixi per a l’encreuament de les mercaderies perilloses que circularan pel vell Túnel de Vielha. Aquest encreuament, a l’actualitat, es fa a nivell. De forma, que el nou pas suposarà un increment en la seguretat. 

El nou pas inferior comporta l’execució d’obres auxiliars com desviaments provisionals i mesures d’integració mediambiental consistents en l’execució d’un calaix en “U” que serveixi d’enllaç entre la Boca Nord del vell Túnel de Vielha i el nou pas inferior projectat. Aquest calaix recull el trànsit de mercaderies perilloses que circula en direcció Vialler-Vielha.

A més, les obres contemplen les següents actuacions:

> Realització d’una passarel•la de vianants d’accés a la Mini-Central de FECSA – ENDESA d’uns 12 m de llum i 1,5 d’ample.

> Reafirmat dels ramals d’accés a la Boca Nord i la Boca Sud al vell Túnel de Vielha, així i com  el fresat de la part del tronc de l’actual carretera N-230 a la sortida de la Boca Sud del Nou Túnel de Vielha, juntament amb altres actuacions d’integració de la zona.

> Drenatge longitudinal per evacuar les aigües que arribin a la plataforma i als marges. A la zona del torrent de la Boca Nord, pròxima a la planta de tractament de residus, es continuarà el drenatge existent donant-li dimensions iguals o majors a les actuals.

> Execució d’una bassa de recollida d’abocaments que poguessin produir-se dins el pas inferior projectat.

> Integració mediambiental estètica i paisatgística del fals túnel a la sortida a la Boca nord del vell túnel de Vielha.

> Reposició de les preses d’aigua i sistemes de control existents a la Boca Nord de la mini-central hidroelèctrica de FECSA-ENDESA.

> Substitució del transformador dels grups electrògens al vell Túnel de Vielha per a l’alimentació de la ventilació de Boca Sud del nou Túnel.