La ministra de Vivienda col•loca la primera pedra de 70 allotjaments universitaris al campus de Girona

autoridades colocan la primera piedra

04/11/2008

Beatriz Corredor visita la Universitat de Girona


  • Seran d’un o dos dormitoris, incorporaran serveis i dotacions comuns i compliran amb els criteris de sostenibilitat, accessibilitat i noves tecnologies 
  • El nou Pla de Vivenda i Rehabilitació ampliarà la figura de l’allotjament específic no només als campus universitaris, sinó també als parcs tecnològics 

La ministra de Vivenda, Beatriz Corredor, ha participat avui a l'acte de col·locació de primera pedra d'una promoció de 70 allotjaments universitaris en el campus de Montilivi de la Universitat de Girona.

Beatriz Corredor ha estat acompanyada per la rectora de la Universitat, Anna M. Geli, el president del seu Consell Social, Albert Pou, el conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, l'alcaldessa de Girona, Anna Pagans i el president de la Diputació, Enric Vilert.

Aquesta promoció d'allotjaments universitaris és conseqüència d'un acord signat pel Ministeri d'Habitatge amb la Universitat de Girona i l'Ajuntament de la ciutat l'any passat.

La ministra ha mostrat la seva satisfacció per materialitzar també a Girona un programa com el d'allotjaments universitaris “perquè és una bona oportunitat per als joves als quals se'ls ofereix una altra alternativa que els garanteix qualitat de vida mentre duren els seus anys de formació”. Beatriz Corredor ha anunciat que el pròxim Pla d'Habitatge i Rehabilitació 2009-2012 no sol mantindrà aquest programa sinó que a més s'ampliarà a parquets tecnològics.

L'objectiu del programa d'allotjaments universitaris és crear un parc públic d'habitatges universitaris protegits de lloguer per fomentar l'emancipació i autonomia dels joves, millorar les condicions d'igualtat d'oportunitats i afavorir la mobilitat i elecció d'estudis i universitats. Aquest forma part de la política de foment del lloguer, que és un objectiu prioritari per al Ministeri.

Característiques dels allotjaments
Els allotjaments incorporaran les innovacions que estableix el Codi Tècnic de l'Edificació, és a dir compliran tots els criteris de sostenibilitat, accessibilitat i noves tecnologies. Els allotjaments tindran una superfície d'entre 30 i 45 metres quadrats, amb un o dos dormitoris i incorporaran serveis i dotacions comunes.

No obstant això, la ministra ha avançat que “el pròxim Pla Estatal admetrà la possibilitat que en cada edifici es reservi un 20% de la superfície construïda per a allotjaments més grans, de fins a 90 metres quadrats, amb la finalitat d'atendre les necessitats de nuclis familiars majors, encara que aquesta decisió quedarà en mans de les CCAA”.

El programa es porta a terme en col•laboració i cooperació amb les Universitats, Comunitats Autònomes i Ajuntaments, que en molts casos cedeixen sòls per a aquestes promocions, edificades en bona part sobre terra destinat a equipament dotacional.

> Fotos