El Ministeri de Cultura concedeix subvencions directes a deu entitats per més de 3,5 milions d'euros

21/11/2008

  • Finançaran projectes culturals i d'infraestructures de fundacions i ajuntaments

El Consell de Ministres, a proposta del ministre de Cultura, ha aprovat avui un Reial decret per a la concessió directa d'ajudes de caràcter excepcional, per valor de 3.513.200 euros.

A la Llei de Pressupostos, figuren diverses esmenes que, malgrat haver estat aprovades, no tenen dotació econòmica en els Pressupostos Generals de l'Estat. Aquest Reial decret té com objecte donar cobertura, a part d'aquestes esmenes, atenent a la necessitat de donar continuïtat a projectes ja iniciats en anys anteriors o als quals van comptar amb finançament del Ministeri de Cultura o dels seus organismes autònoms.

L'import de les subvencions s'abonaran amb càrrec als crèdits que s'habilitin en els Pressupostos del Ministeri de Cultura, de l'Institut de la Cinematografia i de les Arts Audiovisuals, (ICAA), i de l'Institut Nacional de les Arts Escèniques i de la Música, (INAEM).

Les entitats que rebran ajudes directes són les següents:

> Associació Orfeó Mahonés de Menorca, 250.000 euros, per a equipament del Teatre.

> Fundació Cristóbal Balenciaga, 1.063.200 euros, per a despeses de funcionament i cancel·lació del dèficit de gestió.

> Fundació Caixa Girona, 60.000 euros, per al Festival Jardins de Cap Roig de Calella de Palafrugell (Girona).

> Ajuntament de Gáldar (Las Palmas), 1.000.000 euros, per a la rehabilitació de la “Casa del Capità Quesada” per a la seva adaptació a Casa de la Cultura.

> Ajuntament de Lleó, 300.000 euros, per a la restauració del palau del Comte Luna per al seu ús com equipament cultural.

> Ajuntament de Palau-Solità i Plegamans (Barcelona), 50.000 euros, per a la rehabilitació de la Masia Medieval.

> Ajuntament de Premià de Mar (Barcelona), 100.000 euros, per a la rehabilitació del Teatre Auditori de l'Amistat Obrera.

> Ajuntament de Puerto de la Cruz (Tenerife), 50.000 euros, per a la celebració del Festival de Cinema Ecològic del Puerto de la Cruz.

> Ajuntament de Sant Feliu de Pallerols (Girona), 200.000 euros, per a la construcció del teatre.

> Ajuntament de Vic (Barcelona), 440.000 euros, per a la construcció del Teatre de Vic.