La nova comissaria de la Policia Nacional de Lleida donarà servei a una població de 140.000 habitants

La nova comissaria de la Policia Nacional de Lleida donarà servei a una població de 140.000 habitants

02/12/2008

El Ministre de l’Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, acompanyat pel Director General de la Policia i de la Guàrdia Civil, Francisco Javier Velázquez, ha inaugurat avui la nova Comissaria Provincial de la Policia Nacional de Lleida. Les instal·lacions estan situades al carrer Ensenyança, centre neuràlgic i comercial de la ciutat, i presten servei a una població de 140.000  habitants. Les obres van començar al mes de gener de 2007 i han suposat una inversió de gairebé tres milions d’euros. La nova i moderna comissaria permetrà oferir una millor atenció als ciutadans, a banda de millorar les condicions de treball dels 121 agents de policia de les diferentes escales i categories allà destinats.

A l’acte d’inauguració han assistit, entre altres, el Delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel, l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, el Director Adjunt Operatiu, Miguel Ángel Fernández-Chico, i el Jefe Superior de Policia de Catalunya, Narciso Ortega.

Modernes instal·lacions

El nou edifici policial s’aixeca sobre una part del complexe de l’antic Govern Militar. Compta ambn una superfície construïda de 3.200 m2 dividida en tres plantes dotades de moderns equipaments.

La planta del soterrani, amb una superfície de 1.300 m2 , allotja un garatge per a vehicles, calabossos, sala de ressenya, armeria, vestuaris, un magatzem general, dues habitacions per a la sala d’interrogatoris i  advocats, i una galeria de tret de tres carrers.

La planta baixa o planta de carrer, té una superfície de 1.100 m2 i en ella tenen la seva seu els serveis o brigades operatives: centre de seguritat i control, Sala de 091, Brigada d’Estrangeria i Fronteres, Brigada de Policia Judicial, Brigada de Policia Científica i Seguretat Privada. Compta també amb sala tècnica per tots els elements del sistema de comunicacions policials, així com una petita zona de descans. En aquesta mateixa planta hi ha un saló d’actes amb capacitat per a 50 persones.

A la planta primera, que té 800 m2, estan instal·lats els despatxos del Comissari Principal-Cap Provincial, dels caps de la UCOP i la Brigada de Seguretat Ciutadana, i del Secretari General. En ella es troben, també, les dependències de l’àrea de gestió.

La nova Comissaria Provincial presta servei a una població de 140.000 habitants i, tot i que les competències en matèria de seguretat ciutadana ja han estat transferides als Mossos d´Esquadra, l’activitat operativa no ha cessat, especialment a l’àrea de documentació d’espanyols i estrangers. A més de la població de Lleida, també atén nombroses necessitats documentals de ciutadans que resideixen a  les localitats limítrofes de la província d’Osca.

 

Fotos