El MARM finançarà amb 20,39 milions d’euros a les SEIASA del Nordest per a la realització d’obres d’infraestructura hidràulica

05/12/2008

Consell de Ministres


  • El Govern aprova quatre acords pels que les SEIASAs rebran en total 87,7 milions d’euros per obres d’infraestructura hidràulia destinades a reg

El Consell de Ministres ha aprovat avui un acord pel qual s'autoritza el finançament per part del Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí a la Societat Estatal d'Infraestructures Agràries (SEIASA) del nord-est per a la realització d'obres d'infraestructura hidràulica amb destinació a reg i que han estat declarades d'interès general, per valor de 20.398.980 euros.

Aquest finançament queda recollit en un conveni que serà subscrit pel MARM i la SEIASA, on s'especifiquen les obres i les quantitats a transferir.

La SEIASA del nord-est rebrà 20.398.980 euros per a la modernització de conduccions de reg de la C.R. Río Ebro de Alfaro, Sector III (La Rioja), la modernització i consolidació de la C.R. en Gaén (Terol), la modernització de la infraestructura de regadius en la C.R. Sangarrén (Osca), la modernització de regadius dels regs de Bárdenas S. 5 Biota (Saragossa) i la millora de regadius C.G.R. a Valls (Tarragona).

El Consell de Ministres també ha donat el seu vistiplau a altres tres acords amb les SEIASAs del Nord, del Sud i Aquest i de l'Altiplà Sud.

El Conveni entre el MARM i la SEIASA del Nord contempla l'aportació de 32.792.000 euros per a la modernització del Canal de l'Erm, sectors III i VI (Lleó), la modernització del Canal de l'Erm Sota, sector IV (Lleó-Zamora) i la modernització del Canal Toro-Zamora, sectors III i IV (Zamora).

D'altra banda, la SEIASA del Sud i Aquest serà finançada amb 17.796.000 euros per a la modernització de regadius de la C.R. Pozo Alcón, Fase II (Jaén), la modernització de regadius de la C.R. Pozo Alcón, Coves del Camp (Granada), la millora de regadius zona regable sèquia Guadalhorce, Fase II (Màlaga), la modernització de regadius de Chirivel (Almeria), la modernització dels regadius del Camp de Nijar, Fase III (Almeria), la modernització de la C.R. de Campotejar, Fase II (Múrcia), i la modernització de la C.R. de Lorca, Fase III (Múrcia).

El Conveni amb la SEIASA de l'Altiplà Sud, suposarà l'aportació de 16.799.000 euros per a la millora de la xarxa de reg de la C.R. marge esquerre Alagón (resta zona) (Càceres), la millora de la xarxa de reg de la C.R. Vegas Altes I (ampliació) (Badajoz), la modernització del regadiu de la C.R. de Sogorb (Castelló), la millora del regadiu de la C.R. Foia del Pou (València) i la modernització del regadiu de la C.R. R.V de Callosa d'en Sarrià (Alacant).