El Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç alerta sobre una campanya fraudulenta d’instal·lació de gas

10/12/2008

Cartells a Barcelona


  • Utilitza el logotip del Ministeri i el de Gas Natural sense tenir cap vinculació
  • Indústria recorda l’obligatorietat i importància de que siguin professionals autoritzats els qui s’ocupin de les instal·lacions de gas

El Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç no té cap relació amb una suposada campanya d’instal·lació de Gas Natural que s’està difonent a Barcelona sota el lema “Campanya alta de gas cost zero. No més riscs d’incendis. No més desastres”, i que utilitza de manera il·legal el logotip del Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç i el de Gas Natural.

Els cartells, que s’han pogut veure enganxats a algunes parets de la ciutat de Barcelona, i que conformen aquesta campanya fraudulenta, contenen la següent informació: “Atenent recomanacions del Ministeri d’Indústria, per evitar que segueixin tenint lloc els desastres a les finques, com els de Badalona, L’Hospitalet i altres poblacions d’Espanya, per l’ús perillós de les bombones de butà, Gas Natural ofereix a partir de l’1 de juliol de 2008 l’alta de gas gratuïta, a cost zero”. Des del Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç en cap cas s’avala aquesta afirmació, que no atén a cap recomanació del Ministeri i que conté informació que no s’ajusta a la realitat.

Indústria recorda els ciutadans la importància d’una correcta instal·lació i manteniment de la font d’energia que hagin triat per a la seva llar, tant si es tracta de Gas Natural com d’altres. En tots els casos, per garantir la seguretat de les instal·lacions de gas natural, es recorda que existeix l’obligació per part de les empreses distribuïdores, de realitzar una inspecció tècnica cada cinc anys; tanmateix, es recomana mantenir les instal·lacions conforme a les indicacions dels fabricants.