El MARM acorda continuar l'execució de les obres d'estabilització de les platges de Barcelona

17/12/2008

La despesa adicional aprovada ascendeix a 1,8 miliions d'euros


  • La decisió s'ha adoptat per evitar greus perjudicis per a l'interès públic

El Ministeri de Medi Ambient, i Medi Rural i Marí (MARM) ha acordat continuar l'execució provisional de les obres d'estabilització de les platges de Barcelona després de l'aprovació el passat 12 de desembre de la modificació del projecte inicial.

La tramitació del projecte modificat comportava a la suspensió temporal dels treballs, fet que ocasionaria greus perjudicis per a l'interès públic, pel que s'ha acordat la continuació provisional de les obres i l'autorització d'una despesa addicional per import de 1.881.104 euros.

La Direcció General de Sostenibilitat de la Costa i el Mar i la Unió Temporal d'Empreses (UTE) formada per les empreses Ferrovial, Agromán, CRC Obres i Serveis van formalitzar el contracte inicial el 6 de novembre del 2007 per un import de 18,8 milions d'euros i un termini d'execució de 12 mesos.

No obstant això, tal com recull l'article 217.4 de la Llei de Contractes del Sector Públic, quan la tramitació d'un modificat exigeixi la suspensió temporal, parcial o total de l'execució de les obres i això ocasioni greus perjudicis per a l'interès públic, el Ministre, si es tracta de l'Administració General de l'Estat, els seus organismes autònoms, entitats gestores i serveis comuns de la Seguretat Social i altres entitats públiques estatals, podrà acordar que continuïn provisionalment les mateixes tal com estigui previst en la proposta tècnica que elabori la direcció facultativa, sempre que l'import màxim previst no superi el 20% del preu primitiu del contracte i existeixi crèdit adequat i suficient per al seu finançament. En aquest cas, la despesa addicional del projecte modificat suposa un increment del 9,978% respecte al pressupost vigent.

Degut a la singularitat de les obres de regeneració, l'Ajuntament de Barcelona va sol·licitar que les obres es desenvolupessin entre els mesos d'octubre a maig, períodes de mínima afluència d'usuaris a les platges, ubicades en ple front urbà de la ciutat, i a paralitzar els treballs durant el període estival, aprofitant al màxim els mesos de temporada baixa turística.

Aquest és el motiu pel qual el MARM ha considerat contrari a l'interès públic paralitzar les obres fins a l'aprovació definitiva del projecte modificat, ja que es disposa d'un termini anual molt reduït.