El Ministeri de Cultura donarà ajudes per 3 milions d’euros al Palau de la Música Catalana i al Conservatori del Liceu

13/06/2008

Aprovades pel Consell de Ministres


  • Contribuirà amb 2 milions a la reforma de l’edifici del Palau i amb un milió a equipaments de la nova seu del Conservatori

El Consell de Ministres, a proposta del ministre de Cultura, César Antonio Molina, ha aprovat avui un Reial Decret per la concessió directa de dues ajudes per valor de 3 milions d’euros a dues institucions catalanes: una, de 2 milions, al Consorci del Palau de la Música Catalana, destinada a  la finalització de la reforma integral de l’edifici, al seu equipament tècnic i als seus mitjans tecnològics; i una altra, d’un milió d’euros, a la Fundació Conservatori del Liceu pel finançament parcial d’equipaments de la nova seu del Conservatori. Ambdues subvencions aniran a càrrec del pressupost destinat a l’Institut Nacional de les Arts Escèniques i de la Música (INAEM).

El Consorci Palau de la Música Catalana és l’entitat gestora del Palau. Inicialment formaven part del consorci la Generalitat de Catalunya i la Diputació i l’Ajuntament de Barcelona. A partir de l’any 2001, el Ministeri de Cultura s’incorporà al Patronat en substitució de la Diputació de Barcelona.

L’edifici del Palau, construït al 1908, és propietat de la Fundació Orfeó Català, que en va cedir l’ús de tots els seus bens i instal•lacions al Consorci. Des de 1998 a 2004 s’han realitzat importants obres de remodelació i ampliació, sufragades en part per les Administracions Públiques i en part per la Fundació Orfeó Català – Palau de la Música Catalana. en motiu de la celebració enguany del centenari de la seva construcció, s’ha pretès que l’edifici recuperi l’aspecte original que tenia en la seva inauguració. Per això s’han programat noves obres de reforma i rehabilitació de l’edifici.

La Fundació Conservatori del Liceu és una entitat de caràcter privat que té per objecte protegir, conservar i gestionar el patrimoni històric i l’esperit pedagògic de l’Associació del Conservatori Superior de Música del Liceu, així com afavorir la promoció i difusió de les arts i en especial la música, el cant, el ball i la dansa.

Al 2007 s’ha celebrat el 170 aniversari de la creació del Conservatori, per això la Fundació ha volgut donar una nova dimensió al seu projecte cultural i educatiu. Per això, entre altres mesures, va iniciar l’any 2006 la construcció d’un nou edifici que està en una fase molt avançada, pendent únicament de les instal•lacions de serveis i, posteriorment, es procedirà al seu equipament.