160 milions per al finançament d'infrastructures del cicle integral de l'aigua a Catalunya

18/07/2008

Consell de Ministres


  • Es finançaran amb càrrec al Fons de Contingència d'execució presupostària i en compliment de la Disposició Adicional Tercera de la Llei Orgànica de Reforma de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya.

El Consell de Ministres ha adoptat un acord pel que es concedeixen dos crèdits extraordinaris al Ministeri de Medi Ambient, i Medi Rural i Marí, per import de 160.270.000 euros, per possibilitar la signaturra d'un conveni de col·laboració per al finançament d'infrastructures del cicle integral de l'aigua a Catalunya, en compliment de la Llei Orgànica de Reforma de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya.

El crèdit extraordinari, que es financia amb càrrec al Fons de Contingència d'execució presupostària, es destinarà a les següents actuacions:
-Infrastructures del cicle de l'aigua. Actuacions d'abastiment, per import de 82.070.000 euros.
-Actuacions de millora de recursos hídrics i coreccions hidràuliques. Actuacions de sanejament incloses en el Programa de Sanejament d'Aigües Residuals Urbanes 2005 i potenciació de tractaments terciaris, per import de 78.200.000 euros.

En compliment de l'Estatut d'Autonomia

La Disposició Addicional Tercera de la Llei Orgànica de Reforma de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya estableix que l'Estat ha d'invertir a Catalunya el percentatge que representa el PIB de Catalunya sobre el PIB nacional.

El passat 16 d'octubre de 2007 la Comissió Bilateral Generalitat-Estat va aprovar la medotologia a utilitzar per donar compliment a l'establert a l'Estatut. Aquesta metodologia ha posat de manifest la necessitat de realitzar inversions addicionals de l'Estat a Catalunya que, degut a la datta de la seva aprovació, no van poder se contemplades als Pressupostos Generals de l'Estat per al 2008.

A efectes de poder ajustar les inversions, el Consell de Ministres va autoritzar, el passat 22 de febrer de 2008, l'aplicació del Fons de Contingència per a la realització d'inversions a Catalunya per import de 517,84 millones d'euros, dels quals 160,27 milions es durien a terme mitjançant el Ministeri de Medi Ambient.

La concessió del crèdit extraordinari, que avui ha autoritzat el Consell de Ministres, permet al Ministeri la signatura del corresponent conveni per realitzar aquestes inversions addicionals a Catalunya.