El president del Govern presenta avui a Internet el Pla Espanyol per a l’Estímul de l’Economia i l’Ocupació

12/01/2009

  • El Govern obre una nova web (www.planE.gob.es) per tal que els ciutadans puguin informar-se sobre les mesures econòmiques destinades a pal·liar la crisi. 
  • El Plan E, concebut com un projecte dinàmic, està conformat fins avui per 82 mesures de les que es poden beneficiar famílies, desocupats i empreses.

El president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, presenta avui a Internet el Pla Espanyol per a l'Estímul de l'Economia i l'Ocupació, que a partir d'avui es denominarà Pla E. El Pla E conté 82 mesures agrupades en quatre eixos. El primer dels eixos disposa de mesures de suport a les famílies i empreses. El segon recull mesures de foment de l'ocupació. El tercer contempla mesures de suport al sistema financer i el quart acull mesures de modernització de l'economia.

Totes i cadascuna de les mesures estan recollides en el web (www.planE.gob.es) disposada ja per a consulta pública. Aquesta plataforma de comunicació en línia compte, entre d'altres coses, amb un vídeo del president del Govern en el qual explica què és el Pla E, quin és el seu objectiu i en què consisteixen les mesures que ho componen. El web, que té com finalitat ser una eina eminentment pràctica per al ciutadà, conté les 82 mesures que conformen el Pla fins avui. De cadascuna d'elles ofereix una descripció, exposa qui poden ser els beneficiaris de les mateixes i facilita una direcció i/o telèfon on els interessats poden dirigir-se per ampliar, si ho necessiten, la informació. 

Informació útil
El Pla Espanyol per a l'Estímul de l'Economia i l'Ocupació té el propòsit del Govern d'ajudar a mitigar la difícil situació que travessen milers de famílies i empreses a Espanya. L'Executiu apunta que els afectats per la crisi a vegades no accedeixen a ajudes per desconeixement. El Pla E i la seva difusió intenta fer arribar aquesta informació als que la necessiten. Informació útil, per tant, dirigida als ciutadans amb dificultats i a les empreses amb problemes per ajudar-los a alleujar els efectes de les crisis.

Les mesures que componen el Pla E són accions que tenen el seu origen en propostes dels diferents Ministeris. Ells seran els encarregats d'ampliar la informació que demandin els ciutadans i les empreses sobre les mesures que els afecti directament i a les quals vulguin acollir-se.

Pla dinàmic i viu
El Pla I anirà recollint el desenvolupament de les mesures que ja inclou i inserirà altres mesures noves, d'estímul de l'economia i l'ocupació, quan aquestes siguin propostes i aprovades en Consell de Ministres. La intenció de l'Executiu és que el Pla E sigui un Pla dinàmic i viu, que doni respostes a les necessitats actuals i futures dels ciutadans.