El Ministeri d’Igualtat convoca a les CC.AA. a la II Conferència Sectorial de Dona per al proper 21 de gener

14/01/2009

  • L’objectivo consisteix en implicar i acordar les accions previstes pel Ministeri d’Igualtat en la lluita contra la violència de gènere

La ministra d’Igualtat, Bibiana Aído, ha convocat a totes les Comunitats Autònomes a la II Conferència Sectorial de la Dona que se celebrarà el proper 21 de gener a la seu del Ministeri.

L’objectiu d’aquesta reunió que mantindrà la ministra amb els màxims responsables de les polítiques d’igualtat de les diferents comunitats autònomes i les ciutats autònomes Ceuta i Melilla, serà la d’implicar i acordar amb les CC.AA. les accions previstes per part del Ministeri d’Igualtat en relació amb la prevenció i protecció davant la violència de gènere.

En aquest sentit, la ministra Aído ha assegurat que es tracta de consensuar la distribució dels fons en matèria d’assistència social integral per a dones immigrants víctimies de la violència de gènere, informar sobre els dispositius de control telemàtic de les mesures d’allunyament aprovats recentment al Consell de Ministres, així com sobre els programes de reeducació de maltractadors i analitzar les mesures destinades específicament als menors exposats a la violència de gènere.

Igualment, la titular d’Igualtat presentarà als responsables autonòmics el Pla Integral de lluita contra la tracta d’éssers humans amb finalitats d’explotació sexual i portarà la proposta, per a la seva aprovació, del  nou Reglament de funcionament d’aquesta Conferència Sectorial que es va constituir, després de la creació del Ministeri d’Igualtat, el passat juny de 2008.