Es reforça la col·laboració de la policia judicial entre Espanya i França amb la incorporació d’un expert a Barcelona

reunion delegacion francesa en dgc

11/03/2009

  • Avui es presenta oficialment el nou oficial d’enllaç de la Policia Judicial francesa
  • Prèviament, el Delegat del Govern s’ha reunit amb el Secretari de l’Interior i de les Col·lectivitats Territorials francès

En el marc de la cooperació policial existent entre els governs d’Espanya i França avui es duu a terme la presentació d’un nou oficial d’enllaç de la Policia Judicial francesa que treballarà des de Barcelona. Desprès que aquesta figura ja fos operativa a Madrid, ara s’ha donat un pas més en el treball conjunt de les policies de tots dos països i s’ha escollit Barcelona com a seu operativa per al treball d’un nou enllaç de la policia judicial francesa.

La presentació oficial d’aquest nou oficial d’enllaç es fa avui al Consolat General de França, tot i que aquest oficial ja porta uns mesos treballant a Barcelona. Amb actuacions com aquesta es reforça la cooperació entre la policia francesa i els cossos i forces de seguretat que actuen a Catalunya.

Prèviament a la presentació oficial del nou enllaç de la Policia Judicial francesa, el Delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel, s’ha reunit amb el Secretari de l’Interior i de les Col·lectivitats Territorials de França, Alain Marleix, a la seu de la Delegació. A la reunió també han estat presents Bruno Delaye, Ambaixador de França; Claude Balland, Prefecte de la regió Languedoc Rousillon; i Pascal Brice, Cònsol General de França. En aquesta reunió s’ha debatut sobre els mecanismes de cooperació policial internacional que han de permetre oferir als ciutadans el més alt nivell de seguretat. Una col·laboració que, en el marc d’un món global amb amenaces com el terrorisme internacional o el crim organitzat, es mostra més necessària que mai.

> Fotos