Avui s’ha presentat a Lleida el sistema pilot informàtic per les properes eleccions al Parlament Europeu

imatge reunio

05/05/2009

  • El nou sistema de Col.legi Administrat Electrònicament (CAE) es posarà en marxa a les 146 meses electorals dels 43 col.legis de Lleida ciutat.
  • Es tracta d’un procediment informàtic més segur, més eficaç i més barat.
  • Les paperetes de cada candidatura incorporen com a novetat un còdi de barres 
El Director General de Política Interior del Ministeri de l’Interior, Adolfo Hernández, i el Delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel, han presentat aquest matí a Lleida el sistema que dotarà a les 146 meses electorals d’aquesta ciutat a les properes eleccions al Parlament Europeu del 7 de juny de les eïnes informàtiques necessàries per tal de facilitar i agilitar el procès electoral. A l’acte de presentació també hi ha assistit el Subdelegat del Govern a Lleida, José Angel Flores, i l’alcalde de Lleida, Àngel Ros.
 
El nou sistema, anomenat Col.legi Administrat Electrònicament, és pioner a Espanya i el Ministeri de l’Interior el posa en marxa coincindint amb les eleccions al Parlament Europeu perquè són de circunscripció única i l’escrutini de vots és més senzill que el d’altres procesos electorals. Juntament amb Lleida, Salamanca i Pontevedra són les altres dos ciutats espanyoles escollides per aquest prova pilot.
 
El Delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel, ha destacat en l’acte de presentació que el sistema informàtic del CAE ofereix “més seguretat en el propi procès de les dades, ja de per sí garantista i segur, i és més eficaç i directe en la transmissió de les mateixes”.
 
Rangel ha explicat també que el nou sistema informàtic “implica un estalvi de costos ja que és possible ajustar les necessitats de paperetes de les meses electorals i optimitza les despeses en impressió”.
 
Per la seva banda, el Director General de Política Interior del Ministeri de l’Interior, Adolfo Hernández, ha indicat que en funció dels resultats d’aquesta prova pilot, el “CAE podria incorporar-se en d’altres procesos electorals”.
 
El Col.legi Administrat Electrònicament preveu una sèrie d’eïnes informàtiques a cada mesa electoral que són un ordenador portàtil, una impresora i un lector òptic. La novetat pel que fa el material electoral ve donat pel còdi de barres que portaran imprés totes les paperetes electorals. Cada candidatura tindrà un còdi assignat que al ser llegit pel lector facilitarà i agilitarà l’escrutini de vots un cop s’hagin oberts les urnes.
 
Podeu consultar les característiques del CAE i informació relativa a les eleccions al Parlament Europeu  a la web del Ministeri de l’Interior, www.mir.es.