Joan Rangel: “Foment treballa per reobrir amb el màxim de celeritat i seguretat el tram Cervera-Santa Maria de l’A-2”

05/05/2009

En declaracions a Lleida, el Delegat del Govern a Catalunya ha explicat que s’està treballant en el drenatge i l’estabilització del talús

Joan Rangel, Delegat del Govern a Catalunya, ha afirmat a Lleida, on ha assistit a la presentació del Col·legi Administrat Electrònicament, que els tècnics del Ministeri de Foment estan treballant amb la màxima celeritat per poder reobrir al trànsit el tram Cervera-Santa Maria de l’A-2 que va haver de ser tallat ara fa 23 dies quan es van detectar moviments al talús del marge sentit Lleida.

El Delegat del Govern ha explicat que s’ha estat drenant el talús i que s’ha començat a desmontar-lo per tombar-lo més i evitar així el seu desplaçament.  Joan Rangel ha volgut destacar que “no es poden donar dates de reobertura perquè ara la prioritat per Foment és obrir amb el màxim de seguretat pel trànsit i les persones”.

Recordem que el traçat del tram Cervera-Santa Maria de l’A-2 va ser el resultat d’un llarg litigi que va enfrontar els alcaldes de la zona nord i els veïns de La Panadella. Litigi que es va resoldre amb un dictamen de l’Audiència Nacional que va establir l’actual traçat, paral·lel a la N-II. En aquest sentit, el Delegat del Govern a Catalunya ha recordat que “fa quatre anys, quan es va construir aquesta via, ja es va advertir de les dificultats del terreny”, però que Foment a l’acatar la decisió de l’Audiència Nacional “va prendre, amb l’assesorament de consultores externes, totes les mesures per estabilitzar el terreny”.