La Subdelegació del Govern organitza una nova Jornada d’Estrangeria a Balaguer

foto reunio

06/05/2009

La Subdelegació del Govern a Lleida ha organitzat aquest matí a la Sala d’Actes de l’ajuntament de Balaguer  una nova  Jornada d’Estrangeria de caire formatiu adreçada a representants d’ajuntaments i  consell comarcal de La Noguera, així com a associacions, col.lectius d’immigrants i ONGs que atenen i assessoren a ciutadans estrangers.

La presentació de la Jornada d’Estrangeria ha anat a càrrec del Subdelegat del Govern a Lleida, José Angel Flores, qui ha explicat que l’objectiu és “donar resposta a les necessitats informatives que generen els processos administratius en matèria d’estrangeria i establir línees de col.laboració i diàleg entre les administracions i col.lectius implicats”.  Flores ha estat acompanyat per la regidora de Serveis Socials i Àrea de la Dona de l’ajuntament de Balaguer, Montse Serra.

La Jornada, que ha comptat amb l’assistència d’una vintena de persones, ha començat amb la intervenció de l’assessora de la Subdelegació del Govern, Rosa Giralt, que ha explicat “Les eines bàsiques d’informació sobre temes d’estrangeria”, mentre que la Cap de l’Oficina d’Estrangers de Lleida, Rosa Rosinach, ha parlat de la normativa sobre arrelaments i reagrupaments familiars. La Cap de la Unitat contra la Violència sobre la Dona de la Subdelegació del Govern, Hortènsia Alonso, ha tancat la Jornada amb una intervenció sobre assessorament al col.lectiu de  dones immigrants.

Aquesta Jornada d’Estrangeria és la quarta que organitza la Subdelegació del Govern a Lleida aquest any per tal d’actualitzar la informació relativa a estrangeria i intentar resoldre els dubtes de tramitació que plantegen organismes, col.lectius i entitats de la provincia. Les dues primeres es van celebrar a Lleida, mentre que la tercera es va fer a Cervera.