El MARM inverteix 4,3 milions d'euros per reparar la presa d'Oliana (Lleida)

29/05/2009

Consell de Ministres


El Consell de Ministres ha donat el vistiplau en la seva reunió d'avui a les obres d'emergència que el Ministeri de Medi Ambient, i Medi Rural i Marí porta a terme en la presa d'Oliana (Lleida) per solucionar els problemes relacionats amb els desaigües de fons.

L'import d'aquestes obres arriba a la xifra de 4.330.000 euros.

Des de l'avinguda extraordinària de 1982, els desaigües de fons de la presa d'Oliana permanecen fora de servei a causa de problemes relacionats amb el fang que impedeixen un òptim rendiment i, atès que la central hidroelèctrica de peu de presa també és molt antiga, resulta necessari executar una nova presa intermèdia.

Aquesta presa intermèdia asseguraria el cabal necessari per proveir a la piscifactoria i assegurar un cabal mediambiental, en cas d'avaria en la central.

Així mateix, el conjunt sobreeixidor està format per dues comportes de 17 per 9 metres cadascuna, disposant d'un accionament electromecànic, consistent en dos capçals motrius totalment independents que en els últims mesos han donat molts problemes, pel que és urgent el canvi a un sistema hidràulic.