Autoritzades les obres de reparació a Cabrera de Mar i Vilassar de Mar, a la província de Barcelona

12/06/2009

Consell de Ministres


  • Per la situació que els temporals han deixat les platges, aquestes no poden complir la seva funció de protecció de les instal·lacions ubicades en el seu trasdós

El Consell de Ministres, en la seva reunió d'avui, ha pres raó de les obres d'emergència que el MARM duu a terme en els termes municipals de Cabrera de Mar i Vilassar de Mar, a la província de Barcelona. El pressupost total aproximat de les obres és de 4.928.377 euros.

Com a conseqüència dels temporals dels dies 26 i 27 de desembre de 2008 a la província de Barcelona, algunes de les platges de l'esmentada província, especialment de la zona de llevant, es troben en una situació molt deteriorada i amb impossibilitat de la seva recuperació de manera natural. En aquelles dates van ser registrades per la boia de Llobregat onades superiors als sis metres.

Donada la situació que el temporal ha deixat a les platges, aquestes no poden complir la seva funció de protecció de les instal·lacions ubicades en el seu trasdós, el que posa de manifest una situació de greu perill, que podria ser agreujada, molt severament, si es produïssin nous temporals.

Les actuacions immediates que resulten necessàries portar a terme, amb la finalitat d'evitar danys per a les persones i béns a les zones més afectades, són les següents:

A Cabrera de Mar

1.- Restauració i prolongació de defensa d'escullera de front marítim i la reparació de les rampes d'accés a la platja.

2.- Restitució i prolongació de vial de vianants amb fusta de sauló, incloent vorades i tancaments al costat de les vies de RENFE.

3.- Reparació i restitució de serveis afectats, mobiliari urbà i jardineria destrossats pel temporal.

4.- Aportació de sorra de procedència marítima per restituir la funció de defensa de les platges, reduïda severament per aquest temporal, que ha deixat en greu perill les instal·lacions que protegien.

Pressupost estimat: 2.736.398 euros.

A Vilassar de Mar

1.- Reparació dels mantells exteriors de les esculleres existents que han patit avaries a causa del temporal.

2.- Reforç i reconstrucció del peu de talús de les defenses d'esculleres existents.

3.- Aportació de sorra de procedència marítima per restituir la funció de defensa de les platges, reduïda severament pel temporal que ha deixat en greu perill les instal•lacions que protegien.

4.- Reparació i restitució dels accessos a les platges, paviments, dutxes i altres serveis i mobiliari urbà destrossat pel temporal.

Pressupost estimat: 2.191.979,00 euros.

A causa que la situació anteriorment esmentada suposa un greu perill per a les persones, el Subsecretari del Ministeri de Medi Ambient, i Medi Rural i Marí, d'acord amb allò disposat en el citat article 97 de la llei de Contractes del Sector Públic, per resolució de data dos d'abril de 2009, va autoritzar l'execució de les obres anteriorment descrites.