Autoritzada la modificació número 2 del contracte de consultoria i assistència per al control i vigilància de les obres de canalització del riu Llobregat

12/06/2009

Consell de Ministres


  • Suposa un addicional de 312.937 euros, amb la qual cosa les obres arribaran a un preu final de 2.098.031 euros.

El Consell de Ministres ha autoritzat, en la seva reunió d'avui la modificació número 2 del contracte de consultoria i assistència per al control i vigilància de les obres de canalització del riu Llobregat, que duu a terme el Ministeri de Medi Ambient, i Medi Rural i Marí en el terme del Prat de Llobregat, província de Barcelona.

Mitjançant resolució de la Directora General de l'Aigua d'1 d'octubre de 2008 es va aprovar tècnicament aquesta proposta de modificació, per un import total líquid de 2.098.031,21 euros, que suposa un addicional líquid de 312.937,37 euros i representa (sumat l'increment produït de la modificació núm. 1) un increment total del 40,20 per cent sobre el preu del contracte.

L'increment en la dotació de personal i, per tant, en els mesuraments de les esmentades partides, es fa necessari per garantir un conjunt de treballs d'assistència vinculats a ajustar les mesures correctores indicades en la DIA, a les múltiples modificacions que ha patit l'entorn del projecte i el mateix projecte en la seva adaptació a la realitat canviant d'un pla delta que ha evolucionat des de la seva aprovació inicial.

Els treballs que comprenen aquesta modificació núm. 2 del contracte són els següents:

  • Definició i ajust d'explotació del funcionament dels filtres verds de depuració per als cabals i qualitat d'aigües procedent de la EDAR del Baix Llobregat.
  • Ajust del maneig de l'aigua en el conjunt de les zones humides de l'obra: llacuna de Calç Tet, prats inundables, canals, regs, etc.
  • Estudi de detall i redefinició de mesures correctores de la fauna indicades en la DIA.
  • Seguiment i control de les aigües subterrànies.