Foment destina 15,7M€ a l’acondicionament de zones annexes a la línia d'alta velocitat en L’Hospitalet de Llobregat

28/07/2009

Línia d'Alta Velocitat Madrid-Barcelona-frontera francesa


  • Les actuacions consistiran en la reposició de paviments, la neteja de col•lectors, la urbanització de carrers i la neteja de façanes

El Ministeri de Foment, a través d'Adif, ha adjudicat les obres de reurbanització i acondicionament en àrees urbanes i edificis annexos a les obres de construcció de la Línia d'Alta Velocitat Madrid-Barcelona-frontera francesa, en el municipi de L’Hospitalet de Llobregat (Barcelona).

Els treballs han estat adjudicats a la Unió Temporal d'Empreses (UTE) formada per les empreses Cavosa Obres i Projectes i Agrupació Guinovart, Obres i Serveis Hispània per un import de 15.764.747,3 euros (IVA inclòs).

Les principals actuacions consistiran en la reposició de paviments, la neteja de col•lectors, la urbanització de carrers i la neteja de façanes en l'entorn de la traça.

Aquestes actuacions complementen a les ja realitzades en el marc del conveni subscrit per Adif i l'Ajuntament de L’Hospitalet de Llobregat el mes de desembre de 2007 per a la millora urbanística de les zones per on discorre la línia d'alta velocitat al seu pas per la ciutat.

Els treballs consistiran en la reparació de ferms en els carrers Enric Prat de la Riba (entre Pius X i la traça de la Línia d'Alta Velocitat), Amadeu Torner, Jansana, Lavínia, Narcís Monturiol, Carmen Amaya, Carrilet (entre els carrers Juan Ramón Jiménez i Sant Eugeni), Salamina i Juan Ramón Jiménez.

També es duran a terme obres d'urbanització en el pas de vianants i el carril bici en la Carretera del Mig, en zones interiors del barri del Gornal, en el parc situat entre l'Avenida del Carrilet i el carrer Lavínia, i en els carrers Ronda de la Vía, Doctor Martí i Julià, Ronda de la Torrassa, Avenida de Vilanova i el lateral del carrer Santa Eulàlia.

Igualment, es condicionaran els aparcaments de la Guàrdia Urbana i dels carrers Ramón i Cajal i Cultura, i s'adequarà un pou de ventilació de la línia d'alta velocitat com a sortida de vehicles d'emergència. Així mateix, el projecte té en compte la instal•lació d'un ascensor entre els carrers Lavínia i Salamina, l'execució d'una rotonda en la confluència dels carrers Prat de la Riba i Pius X, la reposició de solars utilitzats com amuntegaments temporals en l'entorn del Tanatori de Bellvitge, la neteja general de col•lectors en la zona confrontant a les obres i el transplante d'arbres.

Els treballs es complementaran amb la neteja de les façanes dels edificis situats en les proximitats de les obres i que estan situats en els carrers Avinguda de Vilanova (entre la C-31 i el carrer Jonás), Jansana, Ronda de la Vía, Doctor Martí i Julià (entre Ronda de la Vía i Ronda de la Torrassa) i Riera Blanca.

En el marc de l'acord institucional, ja s'han conclòs els treballs de reurbanització de l'Avinguda de Vilanova i la construcció de la nova passarel•la de vianants entre els barris de Bellvitge i el Gornal, i de cinc rotondes, entre altres actuacions.

La construcció de la Línia d'Alta Velocitat Madrid-Barcelona-frontera francesa està cofinançada pel Fons de Cohesió, encaminat a afavorir el desenvolupament i la vertebració territorial a través del ferrocarril, i que contribueix a reduir les disparitats socials i econòmiques entre els ciutadans de la Unió.