Foment destina 11 milions a les obres d'adequació de l'entorn urbà del sector de Riera Blanca

04/08/2009

Entre Barcelona i L´Hospitalet de Llobregat


  • Adif adequarà un tram de 200 m de via pública i una superfície de 5.000 m2

El Ministeri de Foment, a través de l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif), ha iniciat les obres d'adequació de l'entorn urbà en el sector de Riera Blanca, entre els termes municipals de Barcelona i L’Hospitalet de Llobregat. Aquests treballs, l’mport dels quals puja fins a 10.958.476,5 euros, permetran urbanitzar un tram de 200 metres de via pública i una superfície de 5.000 m2.

En el sector de Riera Blanca, Adif està executant l'adequació de l'entorn urbà i l'ampliació del drenatge mitjançant la construcció d'un nou col·lector que discorre sota el pas inferior de les vies d'amplada convencional.

Amb aquesta actuació, Adif respon al seu ferm compromís de dur a terme operacions de millora de l'entorn urbà i la qualitat de vida dels ciutadans, una vegada finalitzada la construcció de la nova infraestructura ferroviària d'alta velocitat.

Per a l'execució d'aquestes obres, s'utilitzaran 3.550 m3 i 2.352 Tn de materials per a l'asfaltatge de la calçada, que incorporarà un ferm especial per minimitzar l'impacte acústic del trànsit de vehicles.

Per a la creació de les voreres, es pavimentarà, mitjançant rajoles, una superfície de 2.450 m2 i es col·locaran 700 m de vorada. A més, s'instal·laran 28 embornals per a la recollida d'aigües pluvials, 222 m de guals de peces granítiques i 47 lluminàries.

Els treballs es complementaran amb la plantació de 45 arbres i la col·locació de mobiliari urbà, integrat per 15 papereres, 20 bancs i 100 m de baranes. Per a la regulació del trànsit, s'habilitaran 6 semàfors i es pintaran 1.050 m de marques viàries.

Aquestes obres complementen les que està duent a terme Adif per a l'ampliació del pas inferior de Riera Blanca, que passarà a tenir una altura de 4,5 m d'altura i d'un a tres vans, cosa que li dotarà de més gran capacitat i fluïdesa al pas de vehicles i vianants per aquest carrer. El va central es destinarà al trànsit rodat i tindrà una amplada de 13 m, mentre que els dos vans laterals serviran per al pas de vianants amb una amplada de 8 m cada un. D'aquesta manera, es milloraran de manera substancial les condicions de circulació dels vehicles, que fins ara disposen d'una calçada de 7,6 m d'amplada, i el confort i seguretat dels vianants, que transiten avui dia per dues voreres d'1,3 m d'amplada cada una.