Foment realitzarà obres de millora en 8 estacions de la província de Tarragona

25/08/2009

Actuaciones en la red de ancho convencional en Catalunya


  • Entre altres obres es renovaran panells informatius i es rehabilitaran entorns i tancaments
  • Aquesta actuació s'emmarca al Fons Especial de l'estat Per a la Dinamització de l'economia i l'ocupació

El Ministeri de Foment, a través d'Adif, realitzarà obres de modernització en 8 estacions de la província de Tarragona, per un import global de 604.200 euros. Aquestes actuacions s'inscriuen en la realització de 70 projectes en 52 estacions de Catalunya, amb una inversió de 2,7 milions d'euros, amb l'objectiu de millorar la qualitat del servei als clients del ferrocarril.

La realització d'aquests treballs s'emmarca en el programa d'actuacions de conservació i millora de la seguretat en la xarxa convencional de ferrocarril, inclòs al Fons Especial de l'estat Per a la Dinamització de l'economia i l'ocupació. Aquest fons, posat en marxa pel Govern, està destinat a millorar la situació conjuntural de determinats sectors estratègics i emprendre projectes amb alt impacte en la creació de llocs de treball.

Així mateix, aquests treballs s'enquadren en el pla global d'inversions que Adif està portant per a la millora permanent de les seves instal·lacions i infraestructures de la xarxa d'amplada convencional a Catalunya.

Els projectes, que es duran a terme durant els propers mesos, comprenen treballs de petita i mitjana envergadura que s'executaran en cada estació en funció de les necessitats i requeriments del seu estat actual.

A l'estació de Tarragona s'instal·larà climatització, s'implantarà un tractament antilliscant en els passos inferiors i es rehabilitaran les zones enjardinades i els tancaments. Per la seva part, a l'estació de Reus es modernitzaran les escales del pas inferior i es millorarà l'estat de l'espai enjardinat i dels tancaments. També s'emprendran treballs en l'estació de Salou, on es renovaran els jardins, la marquesina i els panells informatius.

Paral·lelament, en les estacions de L’Aldea i Cambrils s'implantarà un sistema automàtic per al tancament de portes i es renovaran els panells d'informació. En L’Aldea els treballs inclouran també la rehabilitació de les zones de jardí, aparcament i tancament exterior, i es col·locarà un tractament antilliscant en els passos inferiors. Les actuacions a l'estació de Cambrils es complementaran amb la modernització del sistema d'il·luminació mitjançant la col·locació de lluminàries.

Per altra banda, en l'estació de Torredembara es rehabilitarà el tancament i es renovaran els panells informatius. Finalment, en les estacions de L’Arboç i el Vendrell es modernitzarà l'edifici de viatgers i es millorarà el paviment, respectivament.