Foment licita actuacions de conservació en l'Autovia A-2 a Barcelona

16/09/2009

Amb aquesta actuació s'incrementa la seguretat viària


  • El pressupost base de licitació és de gairebé 15 milions.
  • Els treballs es realitzaran entre els quilòmetres 530 i 604.

El Ministeri de Foment ha licitat, amb la seva publicació avui en el Butlletí Oficial de l'Estat, l'execució de diverses operacions de conservació i explotació en l'Autovia A-2, a la província de Barcelona. El pressupost base de licitació és de 14.981.102,22 euros.

Característiques Tècniques:

Els contractes de serveis d'assistència tècnica per a l'execució d'operacions de conservació i explotació en la Xarxa de Carretera de l'Estat sorgeixen amb un principal objectiu: millorar el servei que s'ofereix als usuaris de les carreteres, incrementant la seguretat viària.

Entre els treballs que hauran de realitzar-se es troben els serveis de comunicacions, serveis de vigilància, atenció a accidents, manteniment dels elements de la carretera, manteniment sistemàtic de les instal•lacions de subministrament d'energia elèctrica, enllumenat, senyalització variable i semaforització.

A més, s'inclouen les tasques d'establiment d'inventaris i reconeixements d'estat, agenda d'informació d'estat i funcionament de la carretera, programació, coordinació, seguiment i informació de l'execució dels treballs, actuacions de suport a l'explotació, estudis d'accidentalitat i informes de seguretat viària.

Així mateix, es realitzaran els treballs de desbrossament, fresats i reposició del ferm, neteja de cunetes, i en general, totes les tasques de conservació ordinària de les vies al seu càrrec.

Els treballs de conservació es realitzaran en el tram de l'A-2, comprès entre els punts quilomètrics (p.k.) 530,010 i el 604,435, ambdós situats dins de la província de Barcelona.

A més, estaran inclosos tots els trams residuals utilitzats com a camins, vies de servei i altres viaris de titularitat estatal.

A més dels trams anteriors, denominats trams principals, s'inclou als efectes de l'ús del servei de comunicacions i,si escau, de serveis de vigilància específica i d'atenció d'emergències, urgències i actuacions excepcionals, restes de la xarxa dependent de la Unitat, i que es denominen trams no principals.