José Blanco mostra al rei de Suècia les claus de l'èxit del model ferroviari espanyol

ministre i rei al trajecte en AVE

22/09/2009

Encabeza la delegación de la Real Academia de Ingeniería de ese país


  • El ministre de Foment ha exposat les característiques de la xarxa i els serveis d'altes prestacions durant un viatge entre Barcelona i Saragossa i a bord d'un tren fabricat per Talgo
  • La visita del cap d'estat suec es suma a les ja realitzades per altres mandataris, com el secretari de Transports dels EUA, Ray LaHood

El ministre de Foment, José Blanco, ha presentat avui a una delegació de la Real Acadèmia d'Enginyeria de Suècia encapçalada pel Rei Carlos Gustavo les claus de l'èxit del model ferroviari espanyol, acompanyat pel president de Renfe, Teófilo Serrano, i el president d'ADIF, Antonio González.

La presentació s'ha realitzat a bord d'un dels trens d'alta velocitat de l'operadora pública-en concret un Talgo de la Sèrie 102 - i entre les estacions de Barcelona-Sants i Saragossa-Delícies, durant els 90 minuts que triga Renfe a cobrir els 314 quilòmetres que les separen.

Blanco, després de rebre en la sala d'autoritats de l'estació barcelonina al Rei Carlos Gustavo i a la resta de la delegació de tècnics suecs, els ha acompanyat en un viatge en què tots ells han mostrat un gran interès pels detalls de les infraestructures d'alta velocitat espanyola, des de la seva construcció fins a la seva explotació, així com en les rutes i serveis prestats per Renfe.

Com ha recordat durant el viatge el ministre de Foment, la visita del Rei Carlos Gustavo de Suecia és una altra mostra més de l'altíssim nivell tècnic del nostre sistema ferroviari i de l'envergadura de les empreses espanyoles dels sectors d'infraestructures i ferrocarril, en l'avantguarda del món.

La vista del mandatari suec és així una més de què durant els últims mesos han realitzat responsables polítics i tècnics de diversos països amb l'objectiu de conèixer en primera persona tots els detalls que conformen un sistema tan complex i tan eficient com l'alta velocitat espanyola.

Entre aquests viatges a Espanya destaca especialment el realitzat el passat mes de maig pel secretari de Transports dels EUA, Ray LaHood, que va posar de manifest l'interès de l'administració que dirigeix Barack Obama a apostar per l'alta velocitat.

Aquesta visita va tenir a més la seva continuació en unes altres de representants d'aquest país, com la realitzada per la delegació de responsables del Congrés i el Senat a què Blanco va rebre a Madrid el passat juliol, o com la delegació d'experts i tècnics de diversos Estats del mitjà-oest nord-americà que aquesta mateixa setmana s'han desplaçat a Espanya.

Altres països també han mostrat interès directe per conèixer la xarxa i els serveis ferroviaris d'altes prestacions durant els últims mesos, com Egipte, La Xina o Sud-Àfrica.