La Directora de la Fundación Biodiversidad viatja a Lleida per avaluar els resultats de projectes de conservació i de prevenció d'incendis forestals a la regió

07/10/2009

A Cervera i Tremp


  • La Unió de Pagesos de Catalunya divulga entre agricultors i tècnics de la zona les mesures més apropiades per frenar l'erosió dels sòls.
  • Per part seva, l'Associació Naturalista del Pallars Jussà dóna a conèixer les seves actuacions per conservar les poblacions d'aus carronyaires del Pirineu, en especial, l'aufrany, el milà real i el milà negre, en la serra de Llerás.

 

La directora de la Fundació Biodiversitat, fundació pública del Govern d'Espanya, dependent del Ministeri de Medi ambient, i Medi Rural i Marí, Ana Leiva, ha viatjat avui a Lleida, Catalunya, per avaluar sobre el terreny els resultats de dos projectes de conservació i prevenció d'incendis forestals, recolzats per la Fundació en aquesta regió.

La jornada de “Prevenció d'incendis i lluita contra els incendis forestals” de Cervera ha tingut per objecte difondre els resultats del treball fets durant aquest any en el marc del projecte sobre prevenció de l'erosió i del foc en l'activitat agrària de Catalunya, que porta endavant la Unió de Pagesos de Catalunya, amb suport de la Fundació Biodiversitat. S'ha divulgat, també, el contingut del quadern de bones pràctiques agrícoles dirigides a agricultors i ramaders, per tal de minimitzar el risc de foc en l'activitat agrícola, sobretot en les comarques més vulnerables a la desertificación. D'aquí que es prevegi la realització d'una altra trobada similar a Horta de Sant Joan.

En tant, a Tremp, Ana Leiva ha visitat la zona en que se l'Associació Naturalista del Pallars Jussà, en col·laboració amb la Fundació Biodiversitat, ha desenvolupat el projecte “Adequació d'un punt d'alimentació suplementària per a aves carronyaires en la Sierra de Llerás”. Aquesta iniciativa pretén contribuir a la conservació de les poblacions d'aves carronyaires del Pirineu, en especial, l'aufrany, el milà real i el milà negre, al temps que potenciar el turisme ornitològic en la comarca.

Amb una gestió sostenible de la Sierra de Llerás serà possible reduir les morts de les aves carronyaires a causa de la ingesta de tòxics o elements nocius de l'abocador intercomarcal de residus sòlids urbans de Tremp. Amb aquestes accions, augmentarà la productivitat de les parelles reproductores en la comarca prepirinenca del Pallars Jussà i el seu entorn, mitjançant l'estabilització de la concentració d'aufranys i la consolidació dels llocs habituals d'alimentació dels exemplars de voltor negre.