Blanco destaca que el Govern està realitzant una inversió sense precedents en infrastructures a Catalunya

14/10/2009

Congreso de los Diputados


  • El ministre de Foment subratlla que el Govern ha invertit més de 10.000 milions en obres públiques a Catalunya des de 2004, el doble que en els cinc anys anteriors
  • Recorda que les inversions de Foment a Catalunya superen les previsions incloses a l’Estatut

El ministre de Foment, José Blanco, ha afirmat avui al Congres dels Diputats que el Govern d’Espanya està realitzant “una inversió sense precedents” en infrastructures a Catalunya.

En resposta a una pregunta parlamentaria, Blanco ha recordat que “Catalunya és la primera Comunitat en inversió executada” pel Ministeri de Foment i ha senyalat que, en els últims cinc anys, aquesta inversió ha pujat a més de 10.000 milions d’euros.

El ministre ha explicat que el Ministeri de Foment ha destinat a Catalunya en 2008 el 19,13% de la inversió executada regionalitzable, el que està “per sobre de la previsió de l’Estatut” de Catalunya (ha explicat que l’aportació al PIB de Catalunya en aquest any va ser del 18,65%).

En aquest sentit, Blanco ha anunciat que aquest any la inversió executada en aquesta Comunitat Autònoma tornarà a estar per sobre de la previsió de la disposició addicional de l’Estatut. “Complim amb les previsions de l’Estatut i complim amb les inversions a Catalunya”, ha apuntat.

Per últim, el ministre de Foment ha reiterat en la seva intervenció que la inversió en obres públiques a Catalunya durant aquests últims anys supera els 10.000 milions d’euros i ha senyalat que aquesta quantitat “duplica la inversió dels cinc anys anteriors”.