Rangel i Fogué signen un protocol de col·laboració per gestionar els avisos per ràdio en situacions d’emergència nuclear

Rangel i Fogué signen un protocol de col·laboració per gestionar els avisos per ràdio en situacions d’emergència nuclear

20/10/2009

En el marc del Pla d’Emergència Nuclear de Tarragona (PENTA)


  • El mitjà radiofònic permetrà articular un sistema d’alertes a la població en cas d’emergència mitjançant les emissores vinculades a Com Ràdio

El Delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel, -que és el director del Pla d’Emergència Nuclear de Tarragona (PENTA)- i el President de la Diputació de Barcelona i del Consorci de Comunicació Local (CCL), Antoni Fogué, han signat avui a la seu de la Delegació del Govern a Catalunya un protocol de col·laboració en matèria de protecció civil per a situacions d’emergència portuàries, aeroportuàries, de risc nuclear i de fenòmens meteorològics o tecnològics.

Aquest protocol estableix un marc estable de col·laboració entre ambdues institucions, que permetrà gestionar de forma òptima, mitjançant informació radiofònica, el sistema d’avisos a la població en cas d’emergència o altres situacions excepcionals.

La Delegació del Govern a Catalunya considera que la ràdio és un mitjà apropiat per donar resposta a la necessitat de disposar d’un sistema articulat d’avisos, i que resulta determinant en la gestió d’emergències, ja que l’accés a la informació radiofònica és possible en situacions extremes, com els talls de subministrament elèctric. A més, la proximitat del mitjà radiofònic a la ciutadania el fa molt útil en matèria de protecció civil.

Per fer possible aquesta xarxa d’avisos a la ciutadania, el CCL posa a disposició de la Delegació del Govern a Catalunya el seu sistema de distribució d’àudio via satèl·lit, la seva xarxa de 22 emissores pròpies en freqüència modulada destinades a difondre la programació de Com Ràdio que abasta tot el territori, i les emissores dels més de cent municipis consorciats per a la difusió d’informacions necessàries per a la gestió de situacions d’emergència. 

Comissió de seguiment

La Delegació del Govern a Catalunya i el CCL constituiran una comissió de seguiment per definir les actuacions conjuntes a portar a terme en el marc d’aquest acord. Aquesta comissió estarà formada per un representant de cadascuna de les institucions.
 

> Fotos

> Audio