Foment licita obres de conservació en diversos trams de carreteres de Barcelona

21/10/2009

El Ministeri de Foment ha licitat el contracte de serveis d'assistència tècnica per a l'execució de diverses operacions de conservació i explotació en les carreteres compreses en el sector B-3 de la província de Barcelona. El pressupost base de la licitació, publicada avui en el Butlletí Oficial de l'Estat, ascendeix a 4.114.400,25 euros.

Els contractes de serveis d'assistència tècnica per a l'execució d'operacions de conservació i explotació en la Xarxa de Carretera de l'Estat sorgeixen amb l'objectiu de millorar el servei que s'ofereix als usuaris de les carreteres i d'incrementar la seguretat viària.

Són objecte d'aquest contracte els següents trams de carreteres:

  • B-20, de Nus de la Trinitat a Montgat, del p.k. 16+819 al p.k. 26+891.
  • N-II, de Montgat al Límit Provincial de Girona, del p.k. 631+820 al p.k. 686+365.
  • B-40, d'Abrera a Terrassa, del p.k. 0+000 al p.k. 5+000

Característiques Tècniques:

Entre els treballs que hauran de realitzar-se es troben els serveis de comunicacions, serveis de vigilància, atenció a accidents, manteniment dels elements de la carretera, serveis de vialitat hivernal, manteniment sistemàtic de les instal·lacions de subministrament d'energia elèctrica, enllumenat, senyalització variable i semaforització.

També s'inclouen les tasques d'establiment d'inventaris i reconeixements d'estat, agenda d'informació d'estat i funcionament de la carretera, programació, coordinació, seguiment i informació de l'execució dels treballs, actuacions de suport a l'explotació, estudis d'accidentalitat i informes de seguretat viària.

Així mateix, es realitzaran els treballs de desbrossament, fresats i reposició del ferm, neteja de cunetes, i en general, totes les tasques de conservació ordinària de les vies al seu càrrec.