Foment destina més de 12 milions d’euros a obres de millora a Rodalies de Barcelona

30/10/2009

  • Els projectes, corresponents al Pla de Rodalies, afecten a les estacions de Gavà, Sant Vicenç de Calders i Maçanet-Massanes i al subministrament d’energia de la xarxa
El Ministeri de Foment, a través de la Societat Estatal d'Infraestructures del Transport Terrestre (SEITT), ha impulsat quatre projectes corresponents al Pla de Rodalies de Barcelona 2008-2015 per un import de 12.608.191,28 euros (IVA exclòs).

 

Així, el Consell d'Administració de la SEITT va autoritzar en la tarda d'ahir la licitació de les obres per a la remodelació de l'edifici de l'Estació de Maçanet-Massanes, així com l'adjudicació dels contractes corresponents a la millora de l'Estació de Gavà; el recrescut d'andanes de l'Estació de Sant Vicenç de Calders; i el reforç de la línia de subministrament d'energia de les instal·lacions de seguretat i telecomunicacions en les Proximitats de Barcelona.


 
Remodelació de l'Estació Maçanet-Massanes
La SEITT ha licitat la remodelació de l'edifici de l'Estació de Maçanet-Massanes, així com l'adequació de l'estació i l'aparcament per a persones amb mobilitat reduïda. L'import de licitació d'aquestes obres ascendeix a 1.526.794,06 euros (IVA exclòs).

 

Entre les actuacions a dur a terme destaquen les següents: places d'aparcament de vehicles per a discapacitats; instal·lació d'un ascensor en cada andana i a nivell de l'aparcament; recorreguts guiats per a persones amb discapacitat; remodelació de l'edifici de l'estació i construcció d'un edifici de viatgers en la zona d'accés; dotació de marquesines en la zona d'accés a les andanes; construcció de passos a nivell per a vianants; i dotació d'aparcament per a usuaris, per a autobusos, per a taxis i per a bicicletes.

 
Millores i control d'accessos en l'Estació de Gavà
La Unió Temporal d'Empreses formades per Grup Mecanotubo S.A. i Ecisa Companyia General de Construccions S.A. és l'adjudicatària de les obres de millora de l'estació i de la implantació del control d'accessos de viatgers a l'Estació de Rodalies de Gavà (Barcelona). El pressupost d'adjudicació de les obres ascendeix a 2.850.000 euros (sense IVA).

 

El projecte té en compte, entre altres, les següents actuacions: la construcció d'un nou pas inferior per als viatgers de l'estació de Gavà; demolició d'edificacions annexes per al muntatge d'accés provisional a l'estació; muntatge novament Centre de Transformació i Grup Electrogen; remodelació de l'edifici de viatgers; demolició de cantina; instal·lació d'aparells elevadors; remodelació de la marquesina de l'edifici de viatgers i demolició de la marquesina de l'andana central i construcció de noves marquesines; recrescut i ampliació d'andanes; construcció del tancament integral i zona ajardinada, entre d'altres.

 
Recrescut d'andanes de l'Estació de Sant Vicenç de Calders
Les obres del recrescut d'andanes de l'Estació de Sant Vicenç de Calders han estat adjudicades a la Unió Temporal d'Empreses compostes per Enginyeria i Serveis Ferroviaris S.A, i Estructures Aragó S.A. El pressupost d'adjudicació de les obres ascendeix a 1.784.149,62 euros (sense IVA).

 

El recrescut d'andanes permetrà adequar l'estació al pas dels nous trens (tipus Civia). Les obres tenen en compte tots els elements afectats pel canvi de cota del paviment, com ara escales, registres, etcètera.

Reforç de la línia de subministrament d'energia
La Unió Temporal d'Empreses formades per Aeronaval de Construccions i instal·lacions S.A. i Coalvi S.A. és l'adjudicatària de la primera fase de les obres destinades a reforçar la línia de subministrament d'energia de les instal·lacions de seguretat i telecomunicacions en les Proximitats de Barcelona. El pressupost d'adjudicació de les obres ascendeix a 6.447.247,60 euros (sense IVA).

 

En aquesta primera fase del projecte s'instal·laran 15 nous punts de subministrament i inclou tots els canvis necessaris en les subestacions. Posteriorment, en una segona fase s'instal·laran 12 nous punts més de subministrament.