El Govern aprova 7 milions per al Parc Cientific de Barcelona

30/10/2009

Consell de Ministres


  • Un total de vuit parcs científics i tecnològics rebran en conjunt 30 milions d'euros per a determinats projectes d'infraestructures, cosa que suposarà la generació immediata d'uns 750 llocs de treball entre directes i indirectes
  • Està previst que aquestes inversions generin una ràpida demanda en sectors especialment afectats per la crisi com el de la construcció, el sector de fabricants d'equips i instal·lacions o els serveis de manteniment
  • Els Parcs Científics i Tecnològics constitueixen un instrument clau en la interacció de les universitats, els organismes públics d'investigació i els centres tecnològics amb el sector econòmic i industrial
  •  

El Consell de Ministres ha aprovat avui el Reial Decret que estableix les normes reguladores de les subvencions, per un import total de 30 milions d'euros amb càrrec al PlanE, a vuit entitats gestores de parcs científics i tecnològics per a determinats projectes d'infraestructures. Una d'aquestes subvencions, per import de 7 milions d'euros, és a la Fundació Parc Cientific de Barcelona, gestora del Parc Cientific de Barcelona, per a la construcció de la fase II del citat parc.

Aquesta quantitat s'engloba dins del paquet d'actuacions per valor de 490 milions d'euros que el Pla Espanyol d'Estímul de l'Economia i l'Ocupació (PlanE) destina a I+D+I dins de tres eixos sectorials prioritaris: energia, salut i entorns d'excel·lència internacional. Concretament laayuda a la Fundació Parc Cientific de Barcelona s'emmarca en els eixos d'energia i entorns d'excel·lència internacional.

En conjunt i tenint en compte les ajudes a les vuit entitats gestores, s'estima que la generació immediata de lloc de treball directe i indirecte abast les 750 persones, entre les execucions d'obra civil i la creació de nous grups d'investigació. En aquest sentit, està previst que aquestes inversions generin una ràpida demanda en sectors especialment afectats per la crisi com el de la construcció, el sector de fabricants d'equips i instal·lacions o els serveis de manteniment.

A continuació s'indiquen els restants 7 parcs que, al costat del Parc Cientific de Barcelona, han estat seleccionats com a beneficiaris d'aquestes ajudes:

> Fundació Parque Científico de Madrid, gestora del Parque Científico de Madrid, sent l'objecte de l'ajuda la posada en marxa d'una bioincubadora i d'un edifici per als serveis de suport a la investigació del parc. 6 milions, en l'eix Salut.

> Universitat Politècnica de València, gestora de la Ciutat Politècnica de la Innovació, sent l'objecte de l'ajuda el projecte Ciutat Politècnica de la Innovació, Fase III, Edifici 8B. 4 milions, en l'eix Salut i Entorns d'excel·lència internacional.

> Fundació Parque Tecnológico de Ciencias de la Salud de Granada, gestora del Parque Tecnológico de Ciencias de la Salud de Granada, sent l'objecte de l'ajuda la construcció del centre d'investigació i desenvolupament i el centre coordinador d'Andalusia Bioregió. 4 milions, en l'eix Salud.

> Fundació Parque Científico de la Universidad de Salamanca, gestora del Parque Científico de la Universidad de Salamanca, sent l'objecte de l'ajuda la finalització de les obres de l'edifici M2 (Ciencias de la Terra) i la millora d'instal·lacions generals del parc. 3 milions, en l'eix Salud i Entorns d'excel·lència internacional.

> Institut de Desenvolupament Econòmic del Principat d'Astúries (IDEPA), gestor del Parque Tecnológico d'Asturias, sent l'objecte de l'ajuda la construcció i l'equipament d'una bioincubadora. 2 milions, en l'eix Salud.

> Societat Gestora Parque Científico i Tecnológico de Cantàbria, gestora del Parque Científico i Tecnológico de Cantàbria, sent l'objetode l'ajuda la construcció d'un edifici de R+D+i. 2 milions, en l'eix Energia i Entorns d'excel·lència internacional.

> Fundació Parque Científico i Tecnológico Aula Dei, gestora del Parque Científico Tecnológico Aula Dei a Saragossa, sent l'objecte de l'ajuda el desenvolupament d'infraestructures científic tecnològiques. 2 milions, en l'eix Entorns d'excel·lència internacional.

Els Parcs Científics i Tecnològics constitueixen un instrument clau en la interacció de les universitats, els organismes públics d'investigació i els centres tecnològics amb el sector econòmic i industrial. Així mateix, propicien un més gran i millor ús per part de les empreses del coneixement científic existent; contribueixen a més a canalitzar la capacitat emprenedora en les institucions acadèmiques i d'investigació del sector públic així com l'acostament d'aquestes al sector productiu.