Adif construeix el pas inferior de l’estació de Garraf

16/12/2010

Pla de modernització de la xarxa de Rodalies de Barcelona


Els treballs compten amb un pressupost que supera els 2,4 milions d’euros

La col·locació dels calaixos prefabricats que formaran l’estructura provocarà modificacions de servei puntuals els dies 18 de desembre i el 17 de gener
 
La línia R2 Sud quedarà amb dos trens per hora i sentit al tram entre Barcelona i Vilanova i la Geltrú
 
Adif està executant les obres de construcció del pas inferior de l’estació de Garraf, corresponent a la línia R2 sud de Rodalies, que transcorre entre Sant Vicenç de Calders i l’estació de França, i que permetrà millorar l’accessibilitat i la qualitat del servei que es presta al ciutadà.
 
L’actuació a Garraf suposa una inversió de 2.423.673 euros, que permetrà construir un nou pas inferior dotat d’ascensor i rampa, així com d’andanes adaptades per garantir l’accés als trens amb total seguretat i comfort.
 
Aquestes actuacions s’emmarquen al conveni signat entre el Ministerio de Fomento, Adif i la SEITT (Sociedad Estatal de Infraestructuras del Transporte Terrestre) per a la realització d’actuacions de millora de la xarxa ferroviària de titularitat de l’Estat a Catalunya, on s’inclou l’execució d’inversions per la modernització d’estacions i actuacions per a la millora de línies.
 
Així mateix, forma part dels acords assolits entre el Ministerio de Fomento, la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Sitges i Adif per la millora de la integració del ferrocarril al seu pas per la ciutat i responen al compromís del Ministerio de Fomento de realitzar un pla global d’inversions per la millora permanent de les seves infraestructures i estacions de la xarxa de Rodalies de Barcelona, amb l’objectiu d’oferir un servei de majors prestacions de seguretat, accessibilitat i comfort als seus clients i als ciutadans.
 
 
Execució del pas inferior
 
El pas inferior s’executarà mitjançant la construcció de marcs prefabricats de formigó que s’instal·laran prèviament al desmuntatge de les vies. Tant a la rampa com a l’escala, s’instal·larà paviment antilliscant.
 
Aquest procés constructiu, que comporta el desviament de serveis entre els punts quilomètrics 651/640 i 651/670, provocaran modificacions a les vies que estaran en servei al pas per l’estació durant el període comprès entre el 7 de desembre i el 17 de gener. Malgrat això, les obres s’han planificat de manera que només es produiran modificacions al servei de la línia R2 Sud de Rodalies durant dues jornades, el 18 de desembre i el 15 de gener.
 
Un cop executat el pas inferior, aquest comunicarà l’andana de la cia 3 amb l’andana compartida per les vies 1 i 2. Els treballs, que es realitzaran a cel obert, comporten la retirada de parelles de vies, balast, excavacions i buidats; la col·locació de calaixos prefabricats, així com la impermeabilització, compactació, anivellació i bateig. En paral·lel a la citada actuació, es procedirà a la col·locació de calaixos prefabricats per la formació d’escales d’accés.
 
D’altra banda, les andanes augmentarà la seva alçada fins a situar-se a 68 cm sobre la cota de carril en una longitud de 200 metres. Es col·locarà paviment podotàctil i una franja d’aproximació a la vorera de l’andana, així com itineraris que configuraran una ruta accessible amb senyalització de canvis de nivell, escales o accés a ascensors per a persones amb discapacitat.
 
A més, s’instal·laran els nous sistemes d’evacuació d’aigües pluvials, es renovaran les instal·lacions d¡’il·luminació, seguretat i protecció civil, es col·locarà un grup eletrògen pel nou ascensor, es redistribuirà l’aparcament, incorporant places destinades a persones amb discapacitat i s’instal·laran anclatges per l’estacionament de bicicletes.
 
Modificació de serveis
 
Amb motiu de la complexitat de les obres , durant els dies 18 de desembre i 15 i 16 de gener de 2011, es modifica l’oferta de serveis a la línia R2 sud de Rodalies de Catalunya (Estació de França- Sant Vicenç de Calders per Vilanova i la Geltrú).
 
D’aquesta manera, el tram Barcelona-Vilanova i la Geltrú, es redueix a la circulació de dos trens per hora i sentit. La resta de relacions de la línia mantenen les seves circulacions habituals.
 
Per a més informació, els clients poden dirigir-se a les estacions, al telèfon 902 41 00 41 i al 902 320 320, així com també a les pàgines web rodalies.gencat.cat,