El Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç i l’Ajuntament de La Seu d’urgell col•laboren per fomentar el desenvolupament turístic de la zona

mans

22/12/2010

Projecte de Dinamització Turística i Econòmica de l’Espai Ermengol”


Signen un acord per la posada en marxa del museu, mitjançant una subvenció de 500.000 euros.

El secretari general de Turisme i Comerç Interior, Joan Mesquida, i l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, han signat avui un conveni de col·laboració per a la promoció del projecte de dinamització turística i econòmica del "Espai Ermengol", que preveu la posada en marxa d'un museu, que inclourà tres exposicions, dues permanents i una temporal.

Mitjançant aquest conveni, que permet unir esforços en el desenvolupament de polítiques de suport a la creació de nous productes en destinacions turístiques, la Secretaria General de Turisme i Comerç Interior transfereix a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell una subvenció de 500.000 euros destinada a finançar aquelles actuacions que consideri prioritàries emmarcades en el projecte "Espai Ermengol", en un termini màxim de dos anys.

Es tracta d'un centre d'interpretació que complementa, amplia i diversifica l'oferta d'equipaments i d'activitats existent i que ajuda a valorar i difondre la història, el patrimoni i el llegat cultural de la Seu d'Urgell. A més, pretén servir com a centre de coneixement, difusió i informació de les singularitats que han fet de la ciutat d'Urgell un referent als Pirineus.

Principals actuacions

Entre les principals actuacions recollides en el present conveni destaquen:

- La fase de projecte, que inclou la proposta museològica i museogràfica, així com la memòria de la col·lecció del museu i el projecte d'identitat corporativa.

- El projecte arquitectònic contempla les obres de remodelació i adaptació de l'edifici al projecte museogràfic, la instal·lació del mobiliari tècnic i museogràfic de les diferents plantes, i la realització d'audiovisuals.

- L'últim punt és el referit a la gestió del museu en què es contempla la realització del programa museístic, el pla estratègic de publicitat, publicacions i merchandising, així com el pla de recursos humans per a la contractació del personal directiu i tècnic.

El govern dóna suport decididament a la promoció del turisme cultural, que representa més del 38% de les accions realitzades per les Oficines Espanyoles de Turisme (OETS) i que a més s'està impulsant a través del Pla de Promoció del Turisme Cultural 2010-2012, en col·laboració amb els ministeris de Cultura i d'Afers Exteriors i Cooperació.