El Ministeri de Medi Ambient, i Medi Rural i Marí destina 703.953 euros per a les obres d'estabilització de les platges a ponent de Cambrils (Tarragona)

22/12/2010

Regeneració del litoral


Els objectius d'aquest projecte consisteixen en la recuperació i protecció d'una zona de platja molt degradada pels temporals així com la seva recuperació mediambiental.

El Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí, a través de la Direcció General de Sostenibilitat de la Costa i el Mar ha donat el vist bo per a l'execució de les obres de les platges a ponent de Cambrils, Tarragona.

L'import total per a l'execució del projecte és de 703.953 euros i la realització de les obres serà duta a terme per Construcciones i Estudios, SA (CYES).

Les actuacions que integren el present projecte es localitzen al costat del marge esquerre de la desembocadura de la riera Ruidecañas, en l'última petxina de les platges a ponent de Cambrils, a la comarca del Baix Camp (Tarragona).

Els objectius d'aquest projecte consisteixen en la recuperació i la protecció d'una zona de platja molt degradada pels temporals així com la seva recuperació mediambiental, el que es durà a terme mitjançant la retirada del espigó existent i la construcció d'un altre amb una orientació més adequada.

Així s'aconseguirà retenir el material aportat i es protegirà de l'onatge
per aconseguir que es formi una platja amb l'aportació d'àrids.

Les principals actuacions són les següents:

- D'una banda, es durà a terme el desmuntatge de espigó inclinat existent i que consistirà en la retirada de 170 metres d'aquest espigó, format amb escullera de 1.500-3.000 quilograms, i la seva provisió temporal en obra per la seva futura recol·locació en la construcció d'un altre nou de 150 metres gairebé perpendicular a la costa.

- Posteriorment s'executarà un altre espigó de més de 150 metres de longitud pràcticament perpendicular a la costa on ara hi ha l'espigó inclinat i que es durà a terme la seva demolició. El material utilitzat per a la construcció, tant del nucli com del mantell del nou espigó, serà el que s'hagi recollit del desmuntatge del dic, illeta i espigó existents. Mitjançant la construcció d'aquest nou espigó s'aconseguirà protegir i retenir el material aportat per a la formació de platja.

- Finalment, es durà a terme l'aportació de 32.000 metres cúbics d'àrids. D'aquests, s'utilitzaran uns 4.000 metres cúbics per a la construcció del camí d'accés i la resta s'ha d'aportar a la platja un cop finalitzada la construcció del espigó.

Aquest projecte s'emmarca en les actuacions que realitza el Ministeri de
Medi Ambient i Medi Rural i Marí per afavoreixen la recuperació i protecció del litoral i garantir el lliure accés i ús públic de la mar, de la seva ribera i de la resta del domini públic maritimoterrestre.